Eduard Novak, ministrul Sportului, a înmânat un premiu la Gala Sportivul Anului de la Budapesta

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.01.2022 - 19:43
Eduard Novak, ministrul Sportului, a înmânat un premiu la Gala Sportivul Anului de la Budapesta Foto: Facebook

Eduard Novak, ministrul Sportului din România a înmânat un premiu la Gala Sportivul Anului din Ungaria. Cu ani în urmă, Novak se plângea că nu poate concura pentru Ungaria din cauza legislației.

SHARE

"Aseară am participat la un eveniment minunat, Gala M4 Sport - Sportivul Anului, organizată de Asociația Jurnaliștilor Sportivi Maghiari încă din 1958. Atmosfera și energia au fost extraordinare! A fost o onoare pentru mine să iau parte la acest eveniment prestigios și să înmânez premiul pentru echipa paralimpică a anului.

Citește și: Hoți deghizați în polițiști au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au dus la Parchet

Felicitări echipei feminine de scrimă în scaun cu rotile - Gyöngyi Dani, Zsuzsanna Krajnyák, Boglárka Madarászné Dr. Mező, Eva Hajmási - care a câștigat o medalie de bronz la jocurile paralimpice din anul acesta", a scris Eduard Novak, ministrul Sportului pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO Vali Nebunu, urmărit internațional, a făcut un live de Revelion într-un restaurant în Italia

De altfel, Eduard Novak este o prezență obișnuită la acest eveniment. 
 

Această cruce trebuie s-o purtăm noi, secuii

Într-un interviu acordat publicației de limbă maghiară liget.ro, în 2018, Eduard Novak vorbea despre crucea pe care trebuie să o ducă sportivii maghiari din Ținutul Secuiesc și despre faptul că atunci când a început să practice ciclismul nu avea opțiunea de a concura pentru o altă țară.

„Mulți v-au atacat pentru cursele sub culorile românești, fluturând steagul României după victoriile tale, folosindu-ți numele în limba română în fața publicului român. La Gala Sportivilor de la Budapesta, ați spus că sunteți recunoscător pentru a fi susținut de o națiune întreagă. Cum abordați aceste probleme ?

 - Noi, secuii, suntem într-o luptă constantă cu situația noastră, nu-i așa? Mai ales noi sportivii care ne-am născut aici și am reprezentat această țară chiar și atunci când nu aveam altă opțiune. Am început să fac sport aici, am reprezentat această țară timp de cincisprezece ani și, când am început să merg cu bicicleta, nici măcar nu aveam opțiunea de a schimba acest lucru. Legea s-a schimbat târziu și nu mai eram tânăr pentru a începe o nouă carieră într-o țară nouă. M-am gândit de multe ori pentru că inima mea este acolo, nu? Dar aceasta este situația noastră și această cruce, noi secuii, trebuie să o purtăm. La fel se întâmplă cu orice mare sportiv care face sport în Ținutul Secuiesc, se simte la fel”,  a declarat Novak în interviul acordat publicației de limbă maghiară liget.ro.

Jurnalișii maghiar conchid „Deși a trebuit să asculte imnul românesc în timp ce stătea pe podiumul paralimpic, în interior, în inima sa, a răsunat melodia lui Erkel ( Ferenc Erkel este compozitorul melodiei imnului de stat al Ungariei n.r.)”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te