Dumitru Dragomir, condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.01.2019 - 23:46
Dumitru Dragomir. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi Ioan Bendei, fostul administrator al firmei RCS/RDS, au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti la câte 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor.

SHARE

Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir, care era şi el acuzat în dosar, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA în 2017 sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Dragomir a fost condamnat pentru că în 2009 ar fi cerut (şi primit) 3,5 milioane de euro mită, din care a primit „doar“ 3,1 milioane de euro sub forma unor contracte de publicitate la salonul de nunţi pe care-l deţinea prin intermediul unei firme într-o clădire din Sectorul 5.
În schimb, el ar fi facilitat, în 2008, câştigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS/RDS.

În 2008, RCS/RDS a câştigat la licitaţie drepturile TV pentru Liga 1 pe 3 sezoane (perioada 2008-2011) pentru suma totală netă de 85 de milioane de euro (101,15 milioane euro cu TVA).

După un an şi jumătate de tărăgănări, interval în care fostul şef al LPF şi ceilalţi incuplaţi – printre care Ioan Bendei, pe atunci administrator la RCS/RDS (acuzat de dare de mită şi complicitate la spălare de bani), şi Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir – au încercat mai multe subterfugii pentru a amâna procesul sau chiar de a scăpa de tot (au cerut, de exemplu, să se constate că durează prea mult!), acum odiseea a ajuns la final.

În noiembrie 2018, Dumitru Dragomir surprindea cu o declaraţie uluitoare, după ce a fost achitat într-un dosar în care, în primă instanţă, fusese condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani - tot legat de vânzarea drepturilor TV în mandatul său, dar în altă licitaţie.

„Nu uitaţi că în prima condamnare mi-au dat 7 pentru delapidare şi 5 pentru evaziune fiscală! Cum să nu ştie un judecător că actele contabile se fac de către specialişti? Mi-au dat 5 ani şi pentru asta. Nu aveam nicio tangenţă cu acest proces. Am avut noroc că acest complet s-a aplecat aşa cum trebuie asupra procesului. Totul s-a bazat pe prezumţii, nicio acuzaţie reală. Avocaţii mei au adus nişte martori noi, n-aş spune că m-au ajutat, dar i-au ajutat practic pe ceilalţi. Nu mă gândesc la daune, mă gândesc doar cum să-mi liniştesc familia. Te poate doborî ce s-a întâmplat, dar sunt un om tare. De 15 ani sunt numai prin procese, probabil şi din cauza gurii mele. Dar niciodată nu am fost vinovat de nimic", a spus Dumitru Dragomir, la TelekomSport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te