România învinge la scor de neprezentare Ucraina! Tricolorii au făcut show la debutul la EURO 2024

DE Florin Budescu, Alin Crișan | Actualizat: 17.06.2024 - 19:04
Euro 2024. România - Ucraina. Cine transmite meciul. De la ce oră. Echipe probabile - Foto: Profimedia Images
Euro 2024. România - Ucraina. Cine transmite meciul. De la ce oră. Echipe probabile - Foto: Profimedia Images
Ora 16:00 - România întâlnește Ucraina la EURO 2024. Alibesc, doar rezervă. Cu cine atacăm? - Foto: Profimedia images
Euro 2024. România - Ucraina. Cine transmite meciul. De la ce oră. Echipe probabile - Foto: Profimedia Images
Euro 2024. România - Ucraina. Cine transmite meciul. De la ce oră. Echipe probabile - Foto: Profimedia Images

România învinge la scor de neprezentare Ucraina! Tricolorii au făcut show la debutul la EURO 2024. Victoria cu Ucraina a fost a doua din istoria României la EURO.

SHARE

Victoria are o importanță deosebită pentru fotbalul românesc, deoarece a fost nevoie de nu mai puțin de 24 de ani pentru ca țara noastră să fie din nou victorioasă la finalul unui meci de la Campionatul European. 

FINAL România - Ucraina 3-0

Au marcat: Nicolae Stanciu '29, Răzvan Marin '53, Drăguș '57

Min.90+1: Ocazie a ucrainenilor, scăpăm cu fața curată! Încă 180 de secunde până la finalul partidei.

Min.90: Timp adițional arătat de la margine: patru minute.

Min.88: Ultimele minute ale partidei de la Munchen. Ucrainenii forțează în zadar golul de onoare!

Min.85: Nicolae Stanciu, unul dintre „tricolorii” care au făcut posibilă lecția de fotbal predată Ucrainei, e înlocuit cu Racovițan. Standing-ovation binemeritat pentru liderul primei reprezentative. Bravo, căpitane!

Au marcat: Nicolae Stanciu '29, Răzvan Marin '53, Drăguș '57

Min.79: Florin Niță își intră din nou în rol, plonjează senzațional și evită golul, la capătul ueni faxe fixe în care ucrainenii au „semănat” pericol în careul nostru.

Min.75: Sudakov șutează de la marginea careului, Niță plonjează și reține în doi timpi.

Min.73: Corner pentru ucraineni, după o intervenție excelentă a lui Drăguș. Partida e întreruptă preț de câteva secunde, un suporter român a intrat pe teren.

Min.70: Lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă a ucrainenilor, zidul nostru respinge mingea în corner.

Min.68: Ucraina nu se regăsește, tot „tricolorii” lui Iordănescu sunt mai periculoși. Nicolae Stanciu își încearcă norocul dintr-o lovitură liberă din unghi, mingea se duce în plasa laterală.

Min.63: Făcut șah-mat de români, selecționeru Rebrov operează trei schimbări în naționala Ucrainei: intră Brazhko, Yaremchuk și Yarmolenko, părăsesc terenul Stepanenko, Shaparenko și Tsygankov.

Min.62: Schimbări în prima reprezentativă a lui Iordănescu. Ianis Hagi intră în locul lui Dennis Man, în timp ce Valentin Mihăilă îi ia locul lui Florinel Coman.

Min:57: GOOOOOOL Dennis Man! Visăm sau e realitate! Conducem Ucraina cu 3-0, „tricolorii” sunt la înălțime

Min.52: GOOOOL Răzvan Marin! Arma noastră, contraatacul, funcționează din nou! Drăguș dezvoltă un contraatac fulgerător, presiunea noastră dă roade, iar Răzvan Marin trimite mingea în plasă cu un șut de la peste 20 de metri.

Min.51: Din nou „înghesuiți” în primele cinci minute ale reprizei, exact cum se întâmplase și în prima parte, reușim să dăm replica pe contraatac. Stanciu ajunge din nou în poziție de șut, însă e neinspirat, fiind deposedat de ucraineni.

Min.50: Acompaniat de huiduielile miilor de români din tribune, fiindcă a refuzat să trimită mingea în afara spațiului de joc, Sudakov expediază un șut mult peste poarta lui Niță. Drăguș era căzut, lovit în urma unui duel cu un adversar.

Min.48: Mudryk îl depășește în viteză pe Drăgușin, centrează în punctul fierbinte al careului, dar Radu Drăgușin se înalță și repsinge cu capul. Faza se repetă în următorul minut, din nou cu stoperul lui Tottenham în rol de „turn de intercepție”.

Min.46: Florinel Coman își amețește adversarii cu o „bicicletă” de efect, încearcă execuția preferată, dar șutul său „la lung” ocolește poarta lui Lunin.

Min.46: A început partea secundă!

A marcat: Nicolae Stanciu '29

Min.45: Prima repriză se prelungește cu două minute.

Min.44: „Valuri” în tribune pe final de repriză! Atmosfera a fost spectaculoasă încă de la începutul meciului, cu ai noștri ridicându-se la înălțimea ocaziei.

Min.41: Andrei Burcă, extroardinar în fața lui Dovbyk! Stoperul se „lipește” de adversarul direct, protejează inteligent balonul, iar mingea se duce în aut de poartă.

Min.39: NUUU! Nicolae Stanciu, la un pas să înscrie din corner, execuția românului îl păcălise pe Lunin, dar s-a dus în bara transversală! Ce șansă imensă ratăm! Și ce repriză solidă fac „tricolorii”!

Min.38: Dennis Man șutează periculos cu stângul, obținem un corner.

Min:35: Ucraina răspunde pentru prima oară după gol, dar Drăgușin respinge cu capul în corner. Inimile „tricolore” au stat pentru o clipă: devierea lui Drăgușin a fost puțin haotică, fanii s-au temut de un autogol.

Min.32: Golul nostru le-a tăiat entuziasmul ucrainenilor. Tot noi suntem periculoși, beneficiem acum de o fază fixă executată tot de căpitanul Stanciu. Ce repriză!

15 goluri a marcat Stanciu pentru România, opt dintre ele fiind reuşite în meciuri oficiale. Nicușor e al doilea căpitan care marchează la EURO, după spaniolul Morata.

Min.29: GOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Execuție de-a dreptul fabuloasă a lui Nicolae Stanciu, care prinde un șut de zile mari de la 22-23 de metri. Mingea se duce în vinclul porții lui Lunin, cel care are pe contșiință golul.

Min.27: Corner România, întâmpinat cu urale pe Allianz, exact ca în Premier League! Dennis Man obține această fază fixă, pe care tot el o execută. Destinatarul e Andrei Burcă, dar mingea e respinsă, nu mai ajunge la fundașul nostru.

Min.26: Bravo, Rațiu! Fundașul dreapta își repară eroarea de plasament, se repliază și își deposedează adversarul pe care inițial îl scăpase din marcaj.

Min.21: Artem Dovbyk încearcă să-l surprindă pe Niță cu o „torpilă” de la 17-18 metri, mingea se duce mult peste poartă.

Min.16: Drăguș se „înșurubează” pe lângă doi ucraineni, încearcă să „spargă” defensiva adversă, dar e în cele din urmă blocat.

Min.14: Ucrainenii pornesc din nou pe un contraatac periculos, Tsyngakov e blocat de fundașii noștri, iar Florin Niță evită cornerul.

Min.12: Burcă se regrupează la timp și îndepărtează pericolul la o fază la care ucrainenii aduseseră din nou balonul în apropierea careului nostru.

Min.8: Contraatac periculos al României, Florinel Coman expediază un șut periculos de la peste 20 de metri după un balon recuperat de Răzvan Marin. Execuția golgeterului din Superligă se duce pe centrul porții, Lunin prinde fără probleme.

min.7: Ucrainenii, o idee mai periculoși în acest start de meci. Suntem înghesuiți în propriul careu, dar barajul defensiv al României respinge șutul lui Tsygankov.

Min.6: Mudryk centrează din bandă, Radu Drăgușin e plasat excelent și respinge.

Min.4: Tribunele se animă la centrarea periculoasă trimisă de Dennis Man. Din păcate, Nicolae Stanciu nu ajunge la întâlnirea cu mingea, goalkeeper-ul ucrainean reține mingea fără probleme.

Min.3: Florin Niță are stare de spirit, iese din poartă la timp și prinde balonul urmărit de Artem Dovbyk. Ucraineanul îi luase fața lui Drăgușin.

Min.1: Contraatac periculos declanșat de ucraineni, Mudryk încearcă să-și facă numărul cu defensiva noastră, dar respingem pericolul.

Min.1: Start în confruntarea de la Munchen! „Tricolorii” beneficiază de lovitura de start! Atmosferă fabuloasă la Munchen, suporterii români domină fondul sonor în aceste momente. Iar imaginile trimise de reporterii GSP vorbesc de la sine:

UPDATE 14.22 Războiul mobilizează Ucraina împotriva României: "Vom aduce bucurie poporului". Internaţionalul Georgiy Sudakov știe că Euro 2024 va fi ca niciunul altul pentru el și colegii lui din naţionala Ucrainei.

UPDATE 13.33 32.000 de români așteptați în tribunele Allianz Arena, în această după-amiază. Stadionul are o capacitate totală de 75.000 de locuri şi se pare că va fi aproape plin. În Marienplatz, piața din centrul orașului Munchen, românii au dominat încă de ieri atmosfera, iar acum deja se mobilizează puternic, pentru meci, conform ProSport.

În parcările tuturor hotelurilor din oraș și din împrejurimi sunt sute de mașini cu număr de România. Un segment important îl reprezintă românii din Italia, Spania, Anglia și Franța.

UPDATE 12.45 Federația de Fotbal Ucraineană a convins UEFA să interzică drapelul Rusiei, pe stadionul din Munchen. Nici unul dintre cei aproximativ 70.000 de suporteri așteptați pe Fussball Arena nu va putea afișa steagul Rusiei, conform DigiSport. Forul continental speră să evite eventualele conflicte care ar putea să apară între fanii celor două echipe.

UPDATE 12.16 Daniel Horhogea, 40 de ani, a transformat calificările României la EURO în provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franța, din 2016, când parcurge în alergare distanța dintre România și țara gazdă de la EURO pentru a fi prezent la meciurile tricolorilor, conform Fanatik.

UPDATE 12.07 Înaintea partidei, Federația Ucraineană de Fotbal a postat pe rețelele de socializare echipamentul pe care băieții lui Rebrov îl vor purta. În echipamentul de culoare albastră, deasupra marcajului ce indică turneul, data și ora de disputare, dar și echipele, apar și drapelurile celor două echipe.

Tricolorul românesc conține o eroare: în locul albastrului, ucrainienii au folosit culoarea neagră, steagul României transformându-se astfel în cel al Belgiei.

Naţionala Ucrainei pare să fie dominată de situaţia aparte în care este ţara, aflată în plin război cu Rusia. Practic, este prima dată, de când există Campionatul European de Fotbal, când un stat participant se află în război.

Posibilele echipe de start, conform gsp.ro:

ROMÂNIA (4-3-3): Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea Selecționer: Edward Iordănescu

Citeşte şi: Radu Drăguşin a declanşat conflictul cu Ange Postecoglu, la Tottenham Hotspur

Cum se observă, Edward Iordănescu pare că va miza pe rutina de joc din SuperLig a lui Florin Niţă, care probabil că îi va lua faţa lui Horaţiu Moldovan, ce nu a fost folosit de Atletico de Madrid deloc, în nici un meci oficial.

Eclipsat de titularul Jan Oblak, probabil că Horaţiu ar primi o şansă dacă, în meciul care începe la ora 16.00, Niţă va face greşeli mari, care determină soarta jocului.

De remarcat şi că, dacă ar fi să ne luăm după acest line-up, Iordănescu pare să mizeze pe folosirea luI Denis Drăguş vârf de gura porţii, unde-i place fotbalistului cel mai mult să joace.

Citeşte şi: Scene nefericite la sosirea "Tricolorilor" la hotelul din Germania: „Băi, Hagi! Ăsta e caracter?”

Extremele Man şi Mihăilă vor avea posibilitatea să se remarce în faţa lui Zynchenko şi Konoplya şi probabil că Ianis Hagi va intra în repriza a doua, pentru a destabiliza apărarea ucrainenilor, împreună cu Man.

UCRAINA (4-2-3-1): Lunin - Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko - Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko Absent: Mykolenko (accidentat) Selecționer: Serghei Rebrov

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te