Cum și-au cheltuit 4 sportivi de top primele salarii din ”Liga mare”. „Bogăția este o mentalitate”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.11.2023 - 16:40
Ce a făcut Serena Williams cu primul salariu Foto: Facebook/ Serena Williams
Travis Kelce Foto: chiefs.com
Shaquille O’Neal captură Youtube
Klay Thompson Foto: nba.com
Serena Williams Foto: instagram.com

Patru dintre cei mai cunoscuți sportivi ai lumii au dezvăluit cum și-au cheltuit primul salariu din liga de top. Travis Kelce, Shaquille O’Neal, Serena Williams și Klay Thompson au spus ce au făcut banii.

SHARE

Sunt sportivi care muncesc din greu și ajung să câștige milioane de euro sau de dolari. Unii fac investiții mai puțin inspirate, încercând să epateze prin extravaganță. Alții sunt mai economi și cheltuiesc doar cât au nevoie. 

Travis Kelce, Shaquille O’Neal, Serena Williams și Klay Thompson au spus ce au făcut cu banii.

Cum și-au cheltuit 4 sportivi de top primele salarii din ”Liga mare”. A făcut 1.000.000 $ în 40 min

Unii au dat banii pe mașini sau haine, ori pe obiecte pe care și le doreau înainte să devină bogați. Unele au rămas nefolosite. Alții au pus deoparte fiecare ban câștigat. 

Travis Kelce și-a luat adidași de 10.000 $

Travis Kelce a câștigat peste 70 de milioane de dolari de-a lungul carierei sale în National Football League, dar încă își amintește cum și-a cheltuit primul salariu.

„Am avut ochii pe o pereche de Nike Air MAG „Marty McFlys” de mărimea 13 – cei mai tari pantofi pe care i-am văzut vreodată în viața mea”, a spus Kelce în podcastul săptămânal „New Heights” din mai. „De îndată ce am primit cecul, am intrat imediat pe internet și le-am găsit.”

Kelce spune că a cheltuit în jur de 10.000 de dolari pentru adidașii în ediție limitată, care sunt replici ale pantofilor futuristici pe care i-a purtat Michael J. Fox în „Back to the Future Part II”. Doar 1.500 de perechi au fost eliberate vreodată, conform cnbc.com.

Adidașii s-au dovedit a fi o investiție bună, deoarece acum se vând în mod obișnuit între 20.000 și 30.000 de dolari pe site-urile de revânzători și de licitații.

Chiar și așa, Kelce a spus că a fost frivol cu ​​banii în timpul anului său de debut. „Am cheltuit prea mulți bani în cluburi și am evitat-o pe doamna de la chirie”, a spus el. Tot ceea ce are de arătat pentru primul său sezon ca profesionist sunt „unii dintre pantofii mei preferați”.

Nu a fost așa pentru mult timp. În urma unei prelungiri a contractului cu 46 de milioane de dolari în 2016, Kelce a semnat o altă prelungire de patru ani în 2020,  în valoare de puțin peste 57 de milioane de dolari. 

De asemenea, el câștigă aproximativ 3 milioane de dolari pe an în afara fotbalului,  relatează Forbes . În toamna lui 2023, Kelce are o valoare netă estimată la 30 de milioane de dolari, potrivit Insider .

Kelce nu este singurul sportiv care își amintește de prima zi mare de plată. Iată o privire asupra modului în care alți sportivi de top și-au cheltuit primele salarii.

Shaquille O’Neal a cumpărat mașini pentru părinții săi

Când avea 20 de ani, Shaquille O’Neal a făcut 1 milion de dolari în câteva ore.

A cumpărat un Mercedes Benz de 150.000 de dolari pentru el, apoi altul pentru tatăl său, urmat de unul mai mic de 100.000 de dolari pentru mama lui. Restul banilor s-au dus pentru a plăti casa mamei sale și pentru a face „ceea ce fac toți băieții – trebuie să cumpere inele, diamante și cercei și asta și asta”, a spus el pentru Business Insider în 2017.

Citește și: Top-ul celor mai bine plătite sportive din lume în 2022: Un nume românesc, pe locul 4

La acea vreme, nu prea înțelegea cum funcționează impozitele și nu urmărea cu atenție cât a cheltuit. Un manager de bancă a trebuit să-i spună că era în jur de 50.000 de dolari „în gaură”.

„După aceea, am spus: „Știi ce? Trebuie să-mi aduc un manager de afaceri”, a spus O’Neal.

De atunci, O’Neal a devenit un investitor de succes , cu mize timpurii în companii precum Google și Lyft. În 2016, Forbes și-a estimat averea netă la peste 400 de milioane de dolari .

Klay Thompson și-a cumprat o masă de biliard

Campionul Asociației Naționale de Baschet, Klay Thompson, câștigă în prezent 43,2 milioane de dolari pe an, dar când a intrat în ligă în 2011, primul său salariu a fost de 35.000 de dolari.

„A fost incredibil”, i-a spus el lui Maverick Carter într-un episod din 2019 din „Kneading Dough” al lui Uninterrupted. Erau „mai mulți bani decât mă puteam gândi vreodată”.

Citește și: Singura mașină cu care circulă Serena Williams. Din noul model ar putea susține chiar și conferințe

Primul lucru pe care l-a cumpărat: o masă de biliard . „Încă am asta până în ziua de azi”, a spus Thompson.

Thompson a spus că, în ciuda faptului că a făcut „greșeli” cu banii săi în timpul sezonului său de debut – inclusiv a cumpărat un dulap plin cu haine pe care nu le-a purtat niciodată – „gusturile sale nu sunt atât de extravagante”.

„Nu e ca și cum acești bani m-au făcut mai fericit”, i-a spus el lui Carter. În ultimul an la Universitatea de Stat din Washington, a trăit „o viață grozavă” cu o bursă de 1.100 de dolari pe lună.

“Aș putea obține cât de mult Taco Del Mar mi-am dorit. Aș putea să merg la Target și să am o zi de câmp”, i-a spus el lui Carter. Mai târziu în cariera sa, Thompson a lansat  o organizație pentru a sprijini copiii din SUA și Bahamas prin fitness și educație.

La sfârșitul zilei, „bogăția este o mentalitate”, a spus el. „Dacă ai relații și experiențe în jurul tău, acestea sunt neprețuite. Este mai bine decât orice mașină sau casă mare pe care o poți obține”.

Serena Williams și-a pus primul salariu în economii

Starul tenisului Serena Williams nu și-a cheltuit de fapt primul salariu.

„Nu m-am atins niciodată de bani – doar i-am pus în bancă”, i-a spus ea lui Carter într-un episod din „Kneading Dough” de la Uninterrupted. „Îmi amintesc că am trecut prin drive-thru pentru a-mi depune cecul, iar apoi mi-au spus: „Cred că trebuie să vii pentru asta”.

Citește și: Un baschetbalist american, bine plătit în România, ia de 700 de ori mai puțin ca un star din NBA

Ea a spus că a jucat mereu din dragoste pentru joc, până în punctul în care va uita să încaseze salariile pe care le câștiga la turnee.

„Când am devenit profesionist pentru prima dată, a trebuit să mergi să-ți iei cecul”, i-a spus Williams lui Carter. „Nu l-am luat niciodată, așa că la sfârșitul anului, directorii turneului mi-au înmânat literalmente cecul”.

Williams a spus că nu a simțit niciodată nevoia să facă valuri când a început să câștige bani ca jucătoare de tenis profesionistă.

 Williams s-a retras din tenis în 2022, dar are o avere netă estimată la 290 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te