VIDEO Ce au făcut cele 6 echipaje românești la Rally di Roma: două podiumuri în ERC și un abandon

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.08.2023 - 11:47
Ce au făcut cele 6 echipaje românești la Rally di Roma: două podiumuri în ERC și un abandon - Foto: Facebook/Norbert Maior
Ce au făcut cele 6 echipaje românești la Rally di Roma Capitale: două podiumuri în ERC și un abandon - Foto: Facebook/Ciprian Lupu - Driven By Passion
Ce au făcut cele 6 echipaje românești la Rally di Roma Capitale: două podiumuri în ERC și un abandon - Foto: Facebook/Ciprian Lupu - Driven By Passion
Ce au făcut cele 6 echipaje românești la Rally di Roma: două podiumuri în ERC și un abandon - Foto: Facebook/Simone Tempestini

Cinci dintre cele șase echipaje românești care au luat startul în Rally di Roma Capitale, a 6-a etapă a Campionatului European de Raliuri - ERC, au reușit să termine competiția. Cel mai bun rezultat a fost al echipajului Norbert și Francesca Maior, care a bifat două podiumuri.

SHARE

Frații Maior au adunat toate laudele, reușind al 4-lea podium consecutiv atât la Junior ERC, cât și în ERC4, în vreme ce în clasamentul general s-au clasat pe locul 34.

„Locul 3 in ERC Junior si ERC4 la Rally di Roma Capitale. Este al 4-lea podium consecutiv pentru noi în Campionatul European de Raliuri și suntem foarte fericiți și mândri de tot ce se întâmplă anul acesta.

Chiar dacă ne doream mai mult, astăzi nu a fost ziua noastră, dar asta nu ne împiedică să fim optimiști pentru ce urmează și clar ne motivează și mai mult, deoarece cu pași mici, dar siguri, ne apropiem tot mai mult de visul nostru. Vă mulțumim că ne-ați încurajat de acasă și că ați fost alături de noi și aici”, a declarat Norbert Maior.

Citește și: VIDEO Romaniacs: Manuel Lettenbichler a câştigat pentru a 4-a oară cel mai dur raliu hard enduro

Echipajul BogdanCuzma/Dorin Pulpea s-a clasat pe locul 33, Mihai Monole și Marc Banca au venit pe locul 44, echipajul Ciprian Lupu/Andrei Pintilii a terminat pe locul 69, în timp ce echipajul feminin Cristiana Oprea/Alexia Parteni a abandonat, din păcate, în penultima probă specială a raliului.

Citește și: FOTO Un pilot român a câștigat, în premieră, o cursă în Campionatului European de Motociclism Viteză

„Obiectiv îndeplinit! Tot ce ne-am dorit a fost să terminam Rally di Roma Capitale. A fost greu, în principiu din cauza căldurii.

Am învățat foarte multe lucruri, mi-am mai îndeplinit un vis, mi-am mai depășit niște limite, am poza pe care mi-o doream. Suntem bucuroși!”, a declarat, entuziasmat, Ciprian Lupu.

„Rally di Roma Capitale nu s-a încheiat pentru mine cum am vrut. Am ieșit în decor și am rămas blocată pe penultima probă. Mașina era ok, dar nu am putut continua. 

Acesta a fost cel de-al 43-lea raliu din cariera mea și este doar al doilea abandon din cauza unei greșeli de pilotaj.

Am adunat însă multe lucruri pozitive în acest raliu: am progresat bine de la primul kilometru de miercuri până la momentul de ieri, mi-am consolidat încrederea în mașină și am făcut deja câteva note despre lucrurile pe care le putem îmbunătăți”, a declat Cristiana Oprea, singura româncă care aleargă în ERC.

Simone Tempestini, pe locul 24 în ERC 2023, după 6 etape

Echipajul Crugnola Andrea/Ometto Pietro Elia (Italia) a câștigat Rally di Roma Capitale 2023.

În clasamentul general al FIA European Rally Championship 2023, după 6 etape, continuă să conducă britanicul Hayden Paddon, cu 163 de puncte, urmat de letonul Martins Sesks, cu 108 de puncte, în vreme ce echipajul Simone Tempestini/Sergiu Sebastian Itu ocupă locul 24.

La ERC 4, Norbert și Francesca Maior și-au consolidat locul 3 (87 pct), în vreme ce în clasamentul Junior ERC se mențin pe poziția a 2-a, cu același număr de puncte, tot după 6 etape.

„În weekendul care tocmai a trecut am participat la Rally di Roma Capitale 🏛 , o etapa la care mereu ne-am simțit bine și am reușit sa fim rapizi. 😃 De data aceasta tot ne-a placut sa pilotam pe probele de lângă Fiuggi, însă ritmul nu a fost cel dorit. Asa a fost sa fie, mai sunt și astfel de momente 🙈 Vom incerca pe viitor sa fim mai pregătiți! 🦾”, a transmis Simone Tempestini, pe pagina sa de Facebook, după Rally di Roma Capitale 2023.

Următoarea etapă din cadrul FIA European Rally Championship 2023 se va desfășura în Cehia – ERC Barum Czech Rally Zlín, în perioada 19-20 august.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te