Scandal la Lidl din cauza unor cipsuri. Ce scria pe ambalajul acestora. Oamenii au cerut explicații

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.09.2023 - 20:11
Britanicii cer explicații lanțului Lidl Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)
Cipsuri cu ambalaje greșite Foto: Daily Mail

Cipsurile au aruncat lanțul e magazine Lidl într-un scandal. Cumpărătorii au cerut explicații lanțului de magazine după ce pe ambalaje erau informații ambigue.

SHARE

Cumpărătorii au rămas nedumeriți de informațiile despre proveniența cartofilor folosiți, imprimate pe spatele unui pachet de cipsuri Lidl

O postare pe Reddit a declanșat o conversație la nivel național cu privire la aprovizionarea cu produse Lidl, după ce o persoană a încărcat o fotografie cu pachetul lor de sare de mare și piper negru.

Scandal la Lidl din cauza unor cipsuri. Ce scria pe ambalajul acestora. Oamenii au cerut explicații

Încărcată pe subreddit r/Britain de către utilizatorul @ruby-shark pe 22 august, postarea a strâns de atunci 1.500 de voturi pozitive și 224 de comentarii de la consumatori curioși. 

Utilizatorul a postat fotografia alături de legenda „Am câteva întrebări...” – înconjurând două zone pentru evaluare de la alți utilizatori Reddit. 

Chipsurile de cartofi gătite manual „de lux” au „100% British Potatoes” tipărite în zona de descriere pentru ingredientele utilizate. 

Citește și: Lidl a scos urgent de la vânzare un sortiment de gustări pentru copii. ”Nu este adecvat”

Cu toate acestea, în secțiunea unde este trecut termenul de valabilitate din partea de jos a aceluiași pachet, se precizează că produsul conține „cartofi non-britanici”.

Oamenii au acceptat comentariile pentru a-și exprima confuzia și scepticismul față de informațiile tipărite sau au încercat să descopere motivul pentru care au fost folosiți cartofi din țări non-britanice, conform Daily Mail

O persoană nedumerită a scris în glumă: „Sunt britanici, deoarece sunt procesați într-o fabrică numită „britanic”.

Unii utilizatori Reddit au sugerat motive de marketing inteligente pentru care două tipuri diferite de cartofi au fost menționate pe pachet, spunând: „Conține cartofi care sunt 100% de origine britanică, dar nu toți cartofii sunt aceia”.

Un altul a scris: „Conține 100% cartofi britanici, dar nu toți cartofii sunt britanici. Are sens într-un mod de marketing răsucit. 

Citește și: Am comparat cât de mult s-au scumpit produsele la Lidl față de acum un an. Prețuri cu 30% mai mari

Alți indivizi, însă, pun informațiile confuze despre produse pe seama penuriei temporare de cartofi.

Unul a spus: „În mod evident, au avut o lipsă temporară de spuds britanici și, în loc să schimbe bobinele de film, au adăugat doar o notă la codul de dată, care este imprimată pe geantă și poate fi editată atunci când este necesar”.

Un altul a scris: „Politica lor standard este să folosească numai cartofi britanici. Cu toate acestea, din cauza lipsei presupun, folosesc temporar o alternativă, așa că au precizat acest lucru pe ambalaj. 

„Într-un mod similar, companiile care folosesc în mod normal ouă de crescătorie în aer liber sunt uneori forțate să folosească ouă de la găini în cușcă din cauza penuriei sau a gripei aviare”. 

Citește și: FOTO Același pachet de unt costă dublu în România față de Germania. Laptele e mai scump de 1,5 ori

Unii consumatori nedumeriți au afirmat că informațiile de pe ambalaj sunt înșelătoare, cu unul scriind: „Reclamele false nu arată bine. Vă pot furniza sparanghel britanic? Da, pentru o lună pe an.

Deci, ar trebui să sun firma mea British Asparagus Company? Sigur, atâta timp cât se vinde doar o lună pe an. Altfel mint. 

Un altul a scris: „Gătite manual și loturile mici sunt, de asemenea, marketing complet lipsit de sens. 

„Câte este un lot mic? 3 cartofi? 3 kg? 3 tone? Le culeg manual din friteuză? Sau, făcute într-o fabrică de oameni?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te