Prefectura Brăila asigură localnicii că apa care ajunge la robinet este una sigură pentru sănătate

DE Bianca Iosef | Actualizat: 12.01.2023 - 16:58
Apă potabilă- Foto: PEXELS PHOTOS

Prefectura Brăila a transmis, joi, un comunicat de presă prin care dă asigurări că apa care ajunge în casele brăilenilor întruneşte parametrii de potabilitate şi nu există niciun risc pentru sănătatea populaţiei.

SHARE

"Prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a cerut insistent asigurări în acest sens în cadrul şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) convocată, astăzi, ca urmare a constatării unei fluctuaţii a valorilor înregistrate pentru indicatorul 'Clostridium Perfringens' în apa brută captată din Fluviul Dunărea, la Staţia de Tratare Apă Potabilă Gropeni.

În cadrul discuţiilor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină, a punctat că monitorizarea calităţii apei potabile se face atât de către laboratorul de analize al operatorului unic CUP Dunărea Brăila, cât şi prin laboratorul DSP Brăila, nefiind înregistrate deficienţe faţă de niciun parametru privind calitatea apei potabile.

Citește și: Măruță se operează la genunchi. Andra a izbucnit în lacrimi: „Aș vrea să fiu în locul tău”

Mai mult, pentru a asigura brăilenii cu privire la lipsa oricărui risc pentru sănătatea populaţiei, a subliniat că, până la finele lunii în curs, DSP Brăila va preleva zilnic probe de apă potabilă de la staţiile Gropeni şi Chiscani pentru analiza parametrului Clostridium Perfringens", se arată în comunicatul Prefecturii Brăila.

Citește și: Zhuang Zhuang este numele primului cal clonat născut în China. Animalul a fost prezentat la Beijing

Prefectul Iulian Timofei a fost, de asemenea, informat cu privire la faptul că, până la acest moment, nu a fost raportat niciun caz suspect de infectare cu bacteria "Clostridium Perfringens".

"Recomandarea specialiştilor este ca, în cazul în care o persoană manifestă totuşi simptomatologie specifică (scaune diareice frecvente şi dureri abdominale) să se prezinte la medicul de familie. În cazul în care starea acestuia se agravează, iar medicul de familie nu este disponibil, să apeleze la numărul de Urgenţe 112, ori să se prezinte la Ambulatoriul celei mai apropiate unităţi spitaliceşti. În urma consultului făcut de către medic şi a eventualului diagnostic privind infectarea cu 'Clostridium Perfringens' se va urma tratamentul prescris", precizează reprezentanţii Prefecturii.

Cu privire la consumul de peşte din fluviu, ori de vânat din vecinătatea cursului de apă, specialiştii au precizat că nu există niciun pericol, atâta vreme cât carnea respectivă este preparată termic.

Tot în cadrul şedinţei CJSU de joi a fost aprobat un Plan de Măsuri pentru monitorizarea bacteriei "Clostridium Perfringens" în apa fluviului Dunărea, fiind capacitate cu sarcini precise instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Brăila, CUP Dunărea, Sectorul Poliţiei de Frontieră, Serviciul de Gospodărire a Apelor Brăila.

"Toate aceste măsuri au fost stabilite cu scopul precis de a ne asigura că nu există niciun risc pentru sănătatea populaţiei în ce priveşte consumul de apă potabilă din reţeaua publică şi că vom avea o monitorizare permanentă a bacteriei 'Clostridium Perfringens' în apa fluviului Dunărea. De altfel, zilnic vor fi prelevate probe la prizele de apă ale staţiilor de tratare a apei, precum şi în amonte, la intrarea fluviului Dunărea în judeţul Brăila", a precizat prefectul judeţului, Iulian Timofei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te