O familie câștigă 20.000$ pe lună muncind 5 ore în casă. Un animal de companie le-a dat ideea

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.10.2023 - 19:13
O familie câștigă 20.000$ pe lună muncind 5 ore în casă. - Foto: Pexles / Andrea Piacquido

O familie muncește 5 ore pe zi în propria casă și câștigă 20.000$. Ideea de a deschide un magazin online pentru pietre funerare pentru animale le-a venit după moarte unui animal de companie.

SHARE

O familie din SUA a pus pe pcioare o afacere care le aduce 20.000$ pe lună după ce au deschis un magazin online pe Etsy și comenzile au început să curgă. E vorrba de deorarea pietrelor funerare.

Citește și: Doi bărbați au crezut că se îmbogățesc dacă fură piese din vagoanele ruginite CFR. Duși la răcoare

Un bărbat pe nume Melton a avut nevoie de puțin mai mult de un an pentru a construi o afacere de șase cifre.

O familie câștigă 20.000$ pe lună lucrând 5 ore în casă. Moartea unui prieten le-a dat ideea 

În martie 2021, Melton a început să modeleze, să graveze și să vândă pe Etsy (o mare piață online) pietre funerare pentru monumente pentru animale de companie. Lucra de mult timp cu betonul și piatra ca hobby. În paralel, lucra 60 de ore pe săptămână ca șef de întreținere la Mars Pet Care.

El deținea deja un aparat de gravură de 15.000 de dolari. În plus, putea lucra în atelierul pe care și l-a construit singur în spatele casei sale din Alma, Arkansas, un oraș cu mai puțin de 6.000 de locuitori, situat la marginea Munților Ozark.

La început, Melton avea nevoie de două sau trei zile pentru a așeza pietrele funerare în matrițe, apoi de alte cinci ore pentru a le grava înainte ca soția sa să adauge umplutura epoxidică. Pe măsură ce afacerea sa secundară a crescut, veniturile au început să curgă - așa că a folosit o combinație de venituri și economii pentru a investi alți 51.500 de dolari în alte instrumente, cum ar fi un sablator, un fierăstrău și o daltă pentru granit și un gravor cu laser.

Fiecare nouă piesă de echipament a redus la minimum timpul de producție al lui Melton, permițându-i acestuia să vândă mai multe pietre funerare. În mai 2022, magazinul său Etsy a adus aproape 20.000 de dolari, iar Melton a renunțat la slujba sa cu normă întreagă. Acum lucrează mai puține ore și le petrece cu familia sa, după ce și-a angajat fiica și nora în vara anului trecut.

Anul trecut, afacerea a adus peste 207.000 de dolari pe Etsy. Aproximativ două treimi din această sumă reprezintă profit, estimează Melton, și este pe cale să obțină aproximativ aceeași sumă anul acesta.

Ce a spus Melton pentru presa americană

„Oricine poate face acest lucru. Aș spune că ai nevoie de 10.000 de dolari sau mai puțin pentru a începe. Asta pentru matrițele de ciment și echipamentul de sablare.

Citește și: Locuri de muncă în România plătite cu aproape 2.000 de €/lunar. Angajații primesc și un apartament

Este doar o chestiune de pasiune pentru asta. Mama mea a murit la sfârșitul anului 2020, iar eu și tatăl meu am dus-o foarte greu. Am început să fac lucruri, cum ar fi cruci din beton, trandafiri și plăci 3D. Doar mici piese memoriale care au ieșit foarte frumoase.

Citește și: Țara iubită de români care face angajări. Salariile trec de 2.000 de euro. Nu se cere experiență

Apoi, prietenul meu Carlos și-a pierdut câinele Molly. Cred că aceste lucruri au avut mult de-a face cu direcția în care m-am îndreptat. Inima mea a fost pentru oamenii care își pierd animalele de companie. Dar, prin rezultat, dacă servești mai mulți oameni, faci mai mulți bani.

Bărbatul spune că munca nu îi ia mult timp. 

„Soția mea, fiica și nora mea, cu toții lucrăm aproximativ cinci ore pe zi acum. Lucrez la 75 de metri de ușa din spate - mi-a eliberat atât de mult timp și mi-a dat posibilitatea de a fi mult mai mult cu familia mea.

Îmi place să dorm până târziu și să lucrez puțin seara. Sunt propriul meu șef, ceea ce are și dezavantajele sale. Dar tot nu este o slujbă cu normă întreagă. Pot să tund curtea, să fac curat în casă”, spune Melton.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te