Locuri de muncă în România plătite cu aproape 2.000 de €/lunar. Angajații primesc și un apartament

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.09.2023 - 10:40
Sursa foto: Profimedia Images

Românii care sunt în căutarea unui loc de muncă plătit ca în Occident au acum oportunitatea și în România. Mai mult, angajații angajații au posibilitatea de a primi un apartament, iar condițiile de lucru sunt comparabile cu cele din Germania sau Belgia. Iată ce trebuie să faci!

SHARE

Prima serie de angajați a fost recrutată în Mioveni, însă cererea de forță de muncă se extinde în întreaga țară.

Locuri de muncă în România plătite cu aproape 2.000 de €/lunar

În ultimele șase luni, Spitalul din Mioveni a angajat 16 medici, un număr semnificativ, dat fiind deficitul de personal medical în majoritatea spitalelor din România.

Majoritatea noilor specialiști afirmă că au fost atrași de dotările moderne și de atmosfera de lucru din echipele lor. Mulți dintre aceștia au ales să părăsească centre universitare pentru a se alătura echipei de la Mioveni, unde autoritățile le-au pus la dispoziție inclusiv apartamente.

Citește și: Țara unde românii pot primi peste 5.000 €/lună plus bonusuri. Cazare și transport, asigurate

Au lasat Occidentul și au ales să lucreze în România

Printre primii medici sosiți la Spitalul Mioveni se numără Mihai și Andreea Hodorog. Aceștia au decis să se mute de la Craiova în Argeș, chiar în momentul în care erau gata să își înceapă cariera de medici la mii de km distanță, în Suedia. Cu toate că începuseră să învețe limba, au decis să viziteze spitalul din Mioveni înainte de a lua o decizie finală. Experiența lor în cadrul spitalului i-a convins să rămână.

Unii pacienți care au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada concediilor, lucrând în Germania sau Franța, au declarat că Spitalul Mioveni depășește cu mult standardele instituțiilor la care au avut acces în străinătate.

Citește și: Țara unde asistenții medicali din România sunt primiți și fără să știe limba. 4.000 € și cazare

Desigur, trecerea de la un centru universitar la un spital mai mic poate fi o provocare, însă colectivul i-a ajutat pe noii veniți să se adapteze mai ușor, conform mărturiilor medicilor Mihai și Andreea Hodorog.

8.000 de lei salariu de bază

Spitalul Mioveni are în prezent un departament de Urgențe condus de un medic tânăr, Alin Radu, în vârstă de 33 de ani, originar din Argeș. Deși avea planuri să lucreze în Anglia, a ales să se alăture echipei de la Mioveni împreună cu alți cinci colegi, iar în ianuarie, încă doi rezidenți se vor alătura.

În total, autoritățile locale au pus la dispoziția medicilor 15 locuințe de serviciu, iar salariile de bază se situează în jurul sumei de 8.000 de lei.

Managerul Spitalului Mioveni, Mircea Stoian, a precizat că mai există nevoie de încă un medic cardiolog și un neurolog. Cu 250 de paturi și 180 de paturi contractabile, spitalul are o activitate susținută, inclusiv în colaborare cu Spitalul de Urgență Pitești, cel mai mare din Argeș, unde doi medici de la Mioveni participă la gărzi, potrivit BZI.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te