O categorie de salariaţi ar putea rămâne fără tichete de Paşte şi Crăciun şi ajutor de înmormântare

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.01.2024 - 13:59
O categorie de salariaţi ar putea rămâne fără tichete de Paşte şi Crăciun - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

O categorie de salariaţi ar putea rămâne fără tichete de Paşte şi Crăciun şi ajutor de înmormântare. De la 1 ianuarie 2024, salariații societății de transport în comun din Ploiești riscă să primească tichete de masă diminuate.

SHARE

O categorie de salariaţi ar putea rămâne fără tichete de Paşte şi Crăciun şi ajutor de înmormântare. De la 1 ianuarie 2024, salariații societății de transport în comun din Ploiești riscă să primească tichete de masă diminuate cu aproape 50%.

Tot din anul 2024, există riscul ca angajații să nu mai primească nici tichete-cadou de Paște și Crăciun, nici ajutoare de înmormântare.

O categorie de salariaţi ar putea rămâne fără tichete de Paşte şi Crăciun

Angajații societăților comerciale nu mai beneficiază de ajutoare de înmormântare, ajutoare pentru naștere sau căsătorie, ajutoare pentru dispozitive medicale, pentru boli grave sau incurabile sau de alte drepturi de natură salarială, conform Legii 296/2023.

La Ploiești, consilierii locali au aprobat anul trecut un memorandum, prin care societățile aflate în subordinea Consiliului Local, TCE, SC Hale și Piețe, SGU Ploiești, RASP și Termo Ploiești să nu fie vizate de o astfel de măsură.

Citeşte şi: Cu ce sumă va crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie? În ce condiții se primesc banii?

Momentan însă acest memorandum nu a fost aprobat. Este posibil ca Guvernul să fi întârziat aprobarea, pentru că face calcule pe orizontul de plăţi al execuţiei bugetare a acestui an, când experţii susţin că deficitul bugetar va exploda.

„Începând cu 1 ianuarie 2024, pentru că nu am primit nici o veste cu privire la propunerea de exceptarea TCE Ploiești de la aplicarea Legii 296/2023, memorandum care nu a fost aprobat de Guvern până la momentul actual, salariații societății vor fi afectați", arată directorul TCE Ploieşti, Nicolae Alexandri.

Acesta detaliază: valoarea tichetelor de masă aferente lunii ianuarie va fi diminuată cu aproximativ 50%/ lună, adică de la 700 lei/lună, la 350 de lei/lună, având în vedere că suma maximă alocată pe an/angajat este de 4.160 de lei.

Citeşte şi: Crește valoarea unor tichete de patru ori. O anumită categorie de români va primi 240 de lei

Totodată, cheltuielile privind voucherele de vacanță sau alte drepturi acordate conform contractelor colective de muncă nu pot depăși anual, în perioada dintre 1 ianuarie 2024 şi 31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană.

"Dacă nu va fi aprobat memorandumul, în 2024 nu vor mai fi acordate ajutoarele de înmormântare, dar nici tichetele cadou de Paște și de Crăciun, în cuantum de 300 de lei, sau cele acordate de 8 Martie și de 1 Iunie, pentru copiii minori, care aveau o valoare de 100 de lei”, a precizat Alexandri, conform observatorulph.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te