Îi vindeau droguri lui Vlad Pascu. Cum au fost prinşi traficanţii

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.09.2023 - 17:47
Îi vindeau droguri lui Vlad Pascu - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Investigatorii sub acoperire au avut un rol important în prinderea traficanților de droguri cercetați în dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a condus sub influența substanțelor interzise și a omorât doi studenți, în localitatea 2 Mai, de pe Litoral.

SHARE

Printre agenții infiltrați, a fost și o polițistă cu experiență în astfel de misiuni, care a reușit să-l păcălească pe Maru, cel care îl aproviziona cu stupefiante pe Vlad Pascu și care se lăuda pe Internet cu activitatea sa infracțională.

Eliza Nae poate fi oricare dintre tinerele din imagini. Este o polițistă specializată în infiltrarea în grupuri de traficanți tineri, care acționează printre adolescenți sau printre consumatori ce abia au depășit vârsta majoratului.

Cum au fost prinşi cei ce îi vindeau droguri lui Vlad Pascu

A fost opțiunea cea mai bună, spun surse judiciare, pentru a pătrunde în anturajul lui Maru, consumator și traficant de droguri, după cum reiese din referatul de arestare.

Polițista a fost ajutată de un ofițer cu numele de cod "Ion Teleagă", cu trimitere la Ion Dincă, un temut demnitar comunist, cunoscut pentru apetența sa pentru arestări și cruzimi.

Anchetatorii au mizat pe lipsa de cunoștințe a tinerilor din Grupul Pascu, despre trecutul recent al României, și au câștigat pariul.

Citeşte şi: Planul Mirunei Pascu de a-și scăpa fiul care a ucis 2 oameni de închisoare. ”Îți fac dosar medical”

Înainte de folosirea agenților sub acoperire, a fost studiat profilul membrilor rețelei, în special cel al lui Maru. Așa s-a decis ca o tânără polițistă, care a mai făcut muncă sub acoperire, să-l abordeze pe cel urmărit.

Cătălin Țone, expert antidrog:

"Vedem minori, dar și majori de-abia ajunși la această vârstă - în această situație știm că vulnerabilitățile sunt unele crescute, în sensul că este mult mai ușor polițistei sub acoperire să pătrundă în această zonă și astfel să poată să comunice pe reperele firești ale acestui anturaj și, categoric, având în vedere faptul că băieții au tendința să fie cuceritori, au tendința să încerce să se apropie de fete care arată foarte bine, atunci apar vulnerabilități și vigilența lor scade.''

Citeşte şi: Atitudinea tatălui lui Vlad Pascu, la sediul DIICOT. Fiul și soția, audiați pentru fapte grave

Surse apropiate anchetei spun că Tudor Duma, zis Maru, vedea în Eliza Nae mai mult decât un simplu consumator care are nevoie de droguri. De aceea, a încercat să se apropie mai mult de investigatoarea sub acoperire.

Surse judiciare susțin că, atunci când Maru i-a cerut polițistei sub acoperire conturile de Facebook și de Instagram, aceasta le-a oferit fără nici o problemă, conform Ştirile TVR.

În spatele fiecărui astfel de ofițer se află o întreagă echipă, care, printre altele, trebuie să se ocupe și de întreținerea unor conturi false, pe rețelele de socializare. Acestea sunt utilizate, spun aceleași surse, de către polițiști infiltrați, atunci când este necesar.

Lopată şi Maru, păcăliţi de Eliza

Așa că, pentru Eliza Nae, nu a fost greu să-l convingă pe Maru să îi vândă droguri în două rânduri, suficient pentru probarea activității infracționale. S-a adăugat și mărturia lui Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la ieșirea din localitatea 2 Mai, în care apare și un alt dealer de droguri, acum arestat.

Referat de arestare:

"'Lopată' i-a adus comanda lui D.T., respectiv, o pungă de cannabis vidată, de aproximativ 250 grame cannabis, pentru care Duma i-a dat un fișic de bani lui 'Lopată', de diferite cupiuri. De multe ori D.T. mi-a vândut droguri și mi-a făcut legătura cu alte persoane care îmi vindeau droguri."

A vândut coperţi

Același traficant se mândrește că i-a păcălit pe unii clienți, cărora le-a vândut altceva decât stupefiantele cerute:

"Am tăiat cu foarfeca dintr-un caiet niște coperte și am zis că sunt LSD-uri și le-am vândut pe trei milioane, ești prost? Și omul chiar s-a spart, gen la oameni cel mai serioși nu ai voie, mă, să fii așa prost."

Ridicat de jandarmi, dealerul de droguri Maru a realizat o ultimă postare, chiar din duba care îl ducea la DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te