Cum trăiești două săptămâni cu 100 de lei? Toate trucurile de care te poți folosi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.04.2024 - 14:17
Ce poți să cumperi cu 100 de lei pentru 2 săptămâni Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

După ce prețurile la unele produse alimentare au crescut românii încearcă să mai facă economii cu mâncarea. Pe internet se caută și se dau soluții pentru meniuri la preț redus.

SHARE

Mulți români încearcă să strângă cureaua pentru a avea destui bani pentru mesele de sărbători. Unii vor să facă economii chiar de la alimente. 

Oamenii caută soluții de meniuri la preț redus. Pe internet sunt avansate sume minime din care să poți să cumperi mâncare pentru o săptămână sau două. 

Cum trăiești două săptămâni cu 100 de lei? Toate trucurile de care te poți folosi

Pe o platformă de socializare o persoană întreabă ce alimente se pot cumpăra pentru a mânca două săptămâni. 

”Dacă ați avea doar 100 de lei pentru a mânca, care să vă ajungă 2 săptămâni, ce ați cumpăra?”, este întrebarea pusă pe un grup de discuție. 

Citește și: Ce poți să cumperi de 80 de lei dintr-o piață din România. Un bărbat a cumpărat doar produse locale

Reacțiile nu au întârziat să apară. Mulți și-au dat cu părerea și au spus că trebuie foarte bine chibzuiți. Iar fiind post, mâncărurile de legume și orez pot fi variante ieftine.

”Exact ce avea maică-ta în bucătărie că nu reinventam roata aici. Bine poate un pic, pentru că noi avem opțiuni mult mai bune în unele situații.

Orez, linte, fasole, cartofi - ca bază de mâncare.

Ceapa, usturoi ca aromatice + morcov, țelină, pătrunjel rădăcina - pentru avansați.

Multe legume congelate - ideal dacă sunt din pungi din alea fară branding, mazăre generică, ardei generic, porumb generic.

Per general sosurile vor fi albe cu bază de cremă de gătit, și pastă de roșii.

Cumpără proteina de la producător dacă ai ocazia, în special laptele și ouăle care au markup absurd în magazine.

Dacă nu ai ocazia integrează un shake proteic 1-2 pe zi, și mănâncă vegetarian în rest nu o să mori 2 săptămâni”, a răspuns cineva. 

O altă persoană a spus că ar urmări raioanele cu produse care expiră în câteva zile sau sunt reduse foarte mult. 

”Aș urmări raioanele alea cu lucruri care expiră în câteva zile sau sunt reduse foarte mult. De exemplu am luat acum vreo două săptămâni niște ciuperci de la Kaufland, erau 1.2 lei 500g... și nici măcar nu încercam să mă încadrez în nu știu ce sumă sau ceva, pur și simplu mi-au sărit în ochi (prima dată luasem). la preț normal și apoi mi-au sărit alea în ochi). De multe ori găști lucruri okey acolo, care nu sunt degradate sau ceva (cazul menționat mai sus, arătau bine / erau în regula). Plus aș fi pe fază la cupoane, oferte și altele (chestie pe care o fac deja).

Citește și: Iepurașii de Paște, mai scumpi în România ca în Marea Britanie. ”Cei de aici au aur înăuntru”

Probabil aș lua ceva lapte (cutii din-alea Pilos sau K-Classic sau asemănător) + cereale / fulgi / ovăz ce gasc sau la preț mai rezonabil (pentru dimineața), niste pulpe superioare mici ca să mă ducă mai multe zile făcute la cuptor, le-aș combina cu lucruri precum ciuperci, paste, piure sau cartofi natur, pilaf și / sau legume congelate.

Aș face niște supă (aș folosi cartofi, o tăviță din-aia cu legume pentru supă, vreo bucățică de carne fiartă în ea - o bucățică de pulpă din cele menționate mai sus să-i dau niște grăsime, ceva tăiței ieftini, ceva condimente, 1 pătrunjel) - doar asta mă duce vreo 5 zile, deci pot face de 2 ori în perioada respectivă.

Aș mai lua niște magiun (e vreo 6.5 lei acum la Lidl cel Calinder), niște pâine (se găsește și pâine la preț rezonabil) - mâncat dimineața poate chiar și la alte mese ca un fel de desert.

Citește și: O studentă româncă a arătat ce produse a cumpărat de 50 de euro în Japonia. La noi le lua cu 100

Dacă mai rămân cumva bani ceva cașcaval Pilos / K-Classic sau ceva cu preț bun + un salam de mangaliță (18.99 lei) de la Lidl - n-are aditivi / nitrit sau alte lucruri de genul, daca nu, atunci fară. Mai merg și câteva oua și mere / ce alte fructe aș prinde la preț bun (de exemplu portocale sau banane, au uneori preț micuț). Asta în funcție de ce oferte / cupoane prind în perioada respectivă”, a comentat utilizatorul pe platforma de socializare

Pentru a da gust mâncărurilor, cei de pe platforma de socializare spun că pot fi folosite ceapă sau usturoi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te