Mai puține teste de mediu și nicio etichetare obligatorie în supermarketuri: UE dorește să își relaxeze regulile pentru produsele modificate genetic.
Mai puține teste de mediu și nicio etichetare obligatorie în supermarketuri: UE dorește să își relaxeze regulile pentru produsele modificate genetic.
Alimentele extrem de procesate domină dietele și publicitatea la nivel mondial. Un nou raport UNICEF arată măsura în care copiii intră în contact cu acestea – și consecințele pentru ei, familiile lor și țări întregi.
PhD Gabriela Hârţescu, membru al board-ului Envisia - Boards of Elite, spune că nu trebuie să te gândeşti doar la cumpărarea unui produs, ci la toată durata de viaţă a acestuia.
„Barometrul gustului de sezon” arată ce produse locale, proaspeteși de sezon prferă să consume românii pe timpul verii. Studiul face parte din inițiativa „Frigiderul cu Bun Gust”, integrată în programul internațional Act for Food, pentru alegeri alimentare sănătoase.
Supermarketurile se văd în situația de a face schimbări radicale. Anumite raioane, foarte populare până nu demult, vor fi scoase. Iar asta se întâmplă pentru că tot mai mulți tineri se feresc să cumpere de acolo.
Avem cele mai mari scumpiri, la diferite categorii de produse şi servicii, din UE. Care sunt cauzele inflaţiei mărite din România?
Bulgaria, stat-ţintă al Rusiei, ca şi România. A apărut o campanie de boicot a produselor scumpe. În statul vecin, la sud de noi, există o campanie de propagandă asemănătoare celei de la Bucureşti.
Varză, cartofi, fasole sunt cu 25% mai scumpe la piață ca în supermarket. Ouă, mere preț dublu. Ce boicotăm? Pe rețelele de socializare, românii sunt îndemnați să nu intre timp de o săptămână în supermarketuri ci să cumpere din piațe produsele de care au nevoie.