Datele arată că, pe 17 iulie 2021, s-au înregistrat 49 de cazuri de infecții cu coronavirus. Apoi, creșterea a fost constantă și palpabilă de la o săptămână la alta.
Citește și: 57% dintre elevii din România au dispărut din școală în opt ani. Ce s-a întâmplat cu acești copii?
Pe 24 iulie am avut un număr de 126 de cazuri, iar pe 3 august un număr de 233 de de persoane au fost depistate cu COVID. Pe 11 august au fost detectate 322 de cazuri, iar pe 14 august s-a înregistrat recordul ultimei luni cu 408 cazuri de îmbolnăvire cu COVID.
Valul 4 e aici. Infecțiile COVID, creștere de 5 ori într-o lună. De 3 ori mai mulți pacienți la ATI
Față de acum o lună, numărul infectărilor a crescut de opt ori. Media infectărilor, măsurată pe parcursul unei săptămâni, era, la mijlocul lui iulie de 54 de cazuri pe zi. Media zilnică pe durata întregii săptămâni trecute a fost de 329 de cazuri de infecție pe zi.
Citește și: Spania trimite șase milioane de doze de vaccin în America de Sud și Centrală
Numărul pacienților de la terapie intensivă, creștere importantă
Pe 17 iulie, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 240. Dintre acestea, 32 erau internate la ATI.
Pe 14 august, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a fost de 708 Dintre acestea, 108 erau internate la ATI.
1.600 de infectări pe zi în septembrie
Autoritățile susțin că această tendință se va menține iar pragul de 1.000 de infectări pe zi se va atinge la 1 septembrie sau chiar mai devreme. Începutul școlii ne va prinde cu recordul anual de infectări zilnice.
„Instiutul National pentru Sănăptate Publică a estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi. Dar, la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să le reanalizeze pentru că s-ar putea ca evoluția să fie mai rapidă și numărul de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie.
În primul rând, avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa, pe cât posibil, activitățile economice și înțelegem că, din punct de vedere medical, persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Practic, trebuie să identificăm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe certificat de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.