Vaccinul Covid de la Novavax poate ajunge din urmă Pfizer, Moderna, în această toamnă

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.10.2023 - 20:47
Vaccinul Covid de la Novavax poate ajunge - Foto: Pprofimedia Images

Vaccinul actualizat împotriva Covid, de la compania Novavax, apare la aproape trei săptămâni după ce noile versiuni de la Pfizer și Moderna au ajuns la americani. Dar analiștii nu sunt îngrijorați de această întârziere.

SHARE

Americanii pot pune în sfârșit mâna pe Novavax, cel mai nou vaccin Covid , după ce autoritățile de reglementare din SUA au dat undă verde, săptămâna aceasta. 

Sosirea vaccinului nou vine la aproape trei săptămâni după noile versiuni de la Pfizer si Moderna. Peste 4 milioane de pacienți americani și -au suflecat mânecile, pentru a se vaccina, în luna septembrie.

Vaccinul Covid de la Novavax poate ajunge

Dar analiștii de pe Wall Street nu sunt îngrijorați de această întârziere. Ei spun că Novavax pare bine poziționat pentru a ajunge din urmă și a concura în această toamnă cu celelalte companii de pe piața vaccinurilor Covid-19 din SUA.

În special după ce problemele logistice au împiedicat lansarea celorlalte vaccinuri. Şi mai există şi o etichetă de la Food and Drug Administration, care permite o accesibilitate pe scară largă la vaccinul Novavax, printre alți factori.

„Nu sunt cu adevărat îngrijorat de cronologia sau decalajul față de celelalte vaccinuri”, a declarat analistul B. Riley, de la Securities Mayank Mamtani, pentru CNBC.

Citeşte şi: EMA a autorizat luni vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax

El a adăugat că autoritățile de reglementare au aprobat noua lansare de la Novavax doar puțin mai târziu decât estimase compania, adică la sfârșitul celui de-al treilea trimestru.

Aceasta este o veste bună pentru Novavax, care lucrează pentru a-și consolida poziția financiară, după ce a generat îndoieli, cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri, la începutul anului.

Compania de biotehnologie se bazează pe vânzările vaccinului său actualizat la Covid-19 – singurul său produs disponibil comercial – și pe un impuls amplu de reducere a costurilor, pentru a o ajuta să rămână pe linia de plutire.

Citeşte şi: Noul vaccin aprobat de UE: Novavax – compus din celule de molii și scoarță de copac

Oficialii din Sănătatea Publică american[ văd vaccinul Novavax ca o alternativă valoroasă, pentru persoanele care nu doresc să fac[ injecții cu ARN mesager, de la Pfizer și Moderna, care învață celulele cum să producă proteine,​ declanșând un răspuns imun împotriva Covid.

Injecția Novavax respinge virusul, cu o tehnologie bazată pe proteine, o metodă veche de zeci de ani, folosită în vaccinările de rutină împotriva hepatitei B și a Zonei Zoster.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te