Orban: Pacienții trebuie să aibă deplina libertate să-și aleagă furnizorul de servicii medicale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.02.2020 - 21:49

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că pacienții trebuie să aibă deplina libertate pentru a-și alege furnizorul de servicii medicale și că este foarte important să nu mai existe discriminare între sectorul public și cel privat.

SHARE

Totodată, premierul a mai precizat că ordonanța pentru liberalizarea programelor de sănătate este în procedura de avizare și va fi adoptată atunci când îndeplinește condițiile de aprobare.

„Proiectul este în procedura de avizare. Este un proiect pe care îl susțin. Aduc aminte minciuna gogonată să se introduce coplata. Cei care au introdus OUG pentru coplată sunt cei de la PSD cu doamna Dăncilă premier și cu doamna Pintea ministru la butoane.

Pe programele de sănătate, beneficiarii sunt pacienții, cărora trebuie să li se sigure deplina libertate pentru a-și alege furnizorul de servicii medicale. Soluția pe care o propune domnul ministru Costache este o soluție care crește calitatea serviciilor medicale în cadrul programelor naționale. E foarte important să nu mai existe discriminare între sectorul public și cel privat.

Cred că trebuie să existe un tratament egal, pentru că banii care se adună în bugetul CNAS nu sunt banii guvernului, ci ai contribuabililor și orice cetățean are dreptul la servicii medicale de calitate”, a declarat Orban, citat de G4Media.ro.

Întrebat dacă ordonanța pentru liberalizarea programelor de sănătate va fi adoptată în următoarea ședință de Guvern, Ludovic Orban a răspuns: „Când o să îndeplinească condițiile de aprobare, va fi aprobată”.

Premierul a precizat, de asemenea, că Guvernul are în analiză trei variante pentru rezolvarea „creșterii alarmante a taxei clawback”, astfel încât să găsească cele mai bune soluții pentru a permite accesul pacienților la medicamente.

Totodată, liderul PNL a apreciat că activitatea lui Victor Costache la Ministerul Sănătății este „foarte bună” și că „nimeni nu interzice domnului ministru profesarea meseriei de chirurg”. 

„Nimeni nu interzice, legea nu interzice domnului ministru să-și profeseze meseria de chirurg. Toți cei care vor să fie operați de domnul doctor chirurg, un renumit chirurg, își exprimă ei preferința de a fi operați de domnul ministru. Domnul ministru nu operează în zilele de muncă, ci operează în zilele de weekend. 

Eu cred că salvarea vieții sau sănătatea pacienților pe care îi operează domnul ministru al Sănătății e foarte importantă. Ca atare, atâta timp cât nu există incompatibilitate sau conflict de interese între poziția de ministru, de care sunt foarte mulțumit, și calitatea dânsului de chirurg, nu am de ce să am vreun reproș”, a mai declarat șeful Guvernului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te