OMS Revenirea infecției Covid se îndreaptă spre estul Europei, centrul și sudul fiind afectate acum

DE Adina Mutăr | 03.12.2020 - 20:34
sursă yahoo

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății pe Europa a declarat joi că trei săptămâni de cazuri în scădere și mai mult de 200 de vaccinuri COVID-19 candidate în curs de dezvoltare nu înseamnă că pandemia s-a încheiat, întrucât regiunea are încă 40% din cazurile globale.

SHARE

Vorbind de la sediul OMS în Europa la o conferință de presă virtuală, dr. Hans Kluge a spus: „Promisiunea unui vaccin este mare, dar potențialul său maxim nu va fi realizat fără o pregătire puternică și o acceptare a comunității, iar până atunci se recomandă măsurile de protecție uzuale”.

Revenirea infecției se îndreaptă spre est, cu cele mai afectate țări acum în centrul și sudul Europei.

„Aceste rapoarte sunt extrem de îngrijorătoare, ceea ce ne amintește foarte mult de faptul că marea majoritate dintre noi rămânem susceptibili la virus. Prin urmare, este imperativ să continuăm să practicăm comportamente de protecție de bază, cum ar fi purtarea măștii”, a spus Kluge.

„Există acum peste 19 milioane de cazuri și peste 427.000 de decese raportate în regiunea europeană a OMS, cu peste 4 milioane de cazuri în plus doar în noiembrie", a adăugat Kluge.

„Cu mai mult de 200 de vaccinuri candidate COVID-19 în curs de dezvoltare, viitorul pare mai luminos. De aceea, salut știrile privind rezultatele intermediare ale mai multor vaccinuri candidate în ultimele săptămâni”, a subliniat acesta.

Începând de joi, peste 50 de vaccinuri candidate au intrat în testări pe oameni.

„Cu cât avem mai mulți candidați, cu atât mai multe oportunități de succes. Vaccinurile, combinate cu alte măsuri de sănătate publică, aduc sfârșitul unei faze acute a pandemiei, dar să ne lămurim un lucru, vaccinul nu este încă aici”, a spus Kluge.


Săptămâna trecută, pentru a treia săptămână consecutivă, numărul de cazuri noi raportate în regiunea europeană a scăzut cu 13%.

„În ciuda acestei reduceri, regiunea reprezintă încă 40% din noile cazuri globale și 50% din noile decese la nivel mondial, deoarece aproape jumătate din țările din regiune continuă să arate o tendință de creștere", a spus șeful regional al OMS.

La nivel global, există mai mult de 64,6 milioane de cazuri COVID-19 și aproape 1,5 milioane de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.