O femeie a slăbit 90 de kg. A început prin a merge 10 minute pe jos. Ce alimente a inclus în dietă?

DE Florentina Enache | Actualizat: 11.06.2024 - 09:58
O femeie a slăbit 90 de kg. A început prin a merge 10 minute pe jos. Ce alimente a inclus în dietă? - Foto: Businessinsider.com
Așa arată Leah, după ce a slăbit 90 de kilograme. - Foto: Businessinsider.com

O femeie din SUA a slăbit 90 de kilograme în doi ani. A început prin a merge 10 minute pe jos, zilnic. Ce alimente a inclus în dietă și ce schimbări a făcut?

SHARE

Leah Mancuso, o femeie în vârstă de 35 de ani din Statele Unite ale Americii, a spus că a fost supraponderală toată viața ei până acum doi ani. Încă din clasa a III-a, colegii îi spuneau că e grasă.

S-a hotărât să slăbească în urma unei excursii cu familia la Disneyland în martie 2022. Având 175 de kilograme, Leah a constatat că îi era greu să se plimbe, avea migrene și era nevoită să petreacă cea mai mare parte a zilei pe scaun.

O femeie a slăbit 90 de kg. A început prin a merge 10 minute pe jos. Ce alimente a inclus în dietă?

Leah a început să facă mici modificări în dieta și stilul ei de viață, a rămas consecventă și, cu timpul, a început să slăbească.

Citește și: Leguma al cărei suc te ajută să slăbești și îți detoxifică organismul. Costă 7 lei/kg

Leah are acum 85 de kilograme și simte că i s-a schimbat viața complet.

„Acum am libertatea de a face ce-mi doresc, iar greutatea nu mai reprezintă o povară care să mă limiteze zilnic”, a declarat Leah pentru Business Insider.

Mancuso și-a împărtășit povestea online pentru a-i ajuta pe oameni să încerce să dezvolte un stil de viață mai sănătos fără medicamente, așa cum a făcut ea.

Leah a fost întotdeauna supraponderală

Obținerea permisului de conducere în adolescență a contribuit semnificativ la creșterea ei în greutate, pentru că Leah putea să meargă cu mașina la drive-thru pentru a-și cumpăra fast-food oricând dorea.

Când a absolvit liceul, Leah avea în jur de 136 de kilograme și s-a mai îngrășat cu aproape 45 în cei 14 ani care au urmat.

Până în martie 2022, o zi obișnuită pentru Leah începea cu o băutură de la Starbucks, o brioșă cu afine și o plăcintă cu brânză la micul dejun, dar acestea nu o țineau sătulă prea mult timp. Pentru prânz și cină, mergea la restaurante fast-food, la In-N-Out, Taco Bell sau Chipotle, sau își cumpăra mâncare congelată, cum ar fi 12 taco sau o pizza.

Citește și: Băutura care te ajută să slăbești mâncând. Cum te scapă de kilogramele și toxinele în exces?

„Mă gândeam doar la ceea ce voiam să mănânc, nu și la consecințe”, a spus ea.

Deși s-a confruntat cu probleme din cauza greutății sale, cum ar fi faptul că nu putea să cumpere bilete de avion pentru că avea nevoie de două locuri, i s-a părut mai ușor să continue așa cum era, în loc să încerce să slăbească.

„Mă simțeam bine în corpul meu pentru că nu știam cum este să fii altfel decât supraponderal”, a spus Mancuso.

Privind acum în urmă, Mancuso își dă seama că se simțea „împovărată” de mărimea ei.

Citește și: Fructul de sezon care te ajută să slăbești și să scapi de insomnii. Are 34 calorii/100 grame

Leah a povestit experiența sa de la Disneyland, care a convins-o că este timpul pentru o schimbare. S-a dus în parcul de distracții cu sora, cumnatul și nepotul, în 2022.

„În doar câteva ore la Disneyland am avut o migrenă, m-au durut picioarele, spatele, transpiram mult și în mod constant și pur și simplu nu am apucat să mă bucur de acea zi”, a spus Mancuso.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

„A trebuit să-mi petrec jumătate din zi singură la o masă, cu capul plecat și ochii închiși, pentru că migrena era foarte puternică și încercam să nu vomit”.

Un aliment nutritiv pe zi

În loc să încerce să își revizuiască întreaga dietă, Mancuso a început cu puțin, mâncând un singur aliment nutritiv în fiecare zi și a început prin a consuma ouă. Apoi, Leah a început să facă mișcare.

„Îmi era greu și să merg 10 minute pe jos”, a spus ea.

„Am început să mă plimb în curtea mea, pentru că îmi era prea rușine să merg în public”, a spus ea.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Cele 10 minute de mers pe jos au devenit 20, apoi 30, apoi 40, apoi au devenit un obiectiv zilnic de a parcurge 8.000 de pași.

Pe măsură ce a slăbit, Leah s-a apucat de mai multe activități care îi plăceau, cum ar fi înotul și pickleballul.

Leah s-a hotărât să nu se descurajeze dacă nu reușește într-o zi să facă la fel de multă mișcare ca în alte zile. În schimb, ea a rămas consecventă și a făcut un lucru benefic pentru sănătatea ei zilnic.

Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei

„Dacă nu pot face tot ce am planificat pentru ziua respectivă, pot face măcar o plimbare de cinci minute. Și astfel creezi un obicei", a spus Mancuso.

În ceea ce privește alimentația, Leah a progresat de la a mânca un singur aliment sănătos, bogat în nutrienți, pe zi, la a ține un jurnal alimentar.

După aproximativ șase săptămâni de la introducerea regimului alimentar, Leah a început să numere caloriile. Faptul că a acordat mai multă atenție conținutului nutrițional al diferitelor alimente a ajutat-o să învețe cum acestea îi afectează corpul și starea de spirit.

Citește și: Cea mai veche plantă medicinală tratează eficient durerile de cap. Poate fi cumpărată de oriunde

Scopul ei nu a fost să mănânce cât mai puțin posibil, ci suficient cât să nu se simtă flămândă și în același timp să piardă în greutate în mod eficient, o abordare recomandată de experți. 

Leah a progresat lent, dar nu și-a pierdut speranța

Leah s-a cântărit la fiecare patru-șase săptămâni pentru că nu a vrut să riște să se simtă descurajată de faptul că nu progresa mult de la o zi la alta, a spus ea. 

Pentru Leah, un progres lent este totuși un progres.

Într-o lună, femeia a slăbit 14 kilograme, în altă lună, doar cinci. Nu a putut observa nimic evident diferit între stilul ei de viață între acele luni, dar a învățat să rămână consecventă și să aibă încredere.

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină 

Cântărirea lunară a ajutat-o pe Leah să își ajusteze aportul caloric pe măsură ce slăbea. A început prin a consuma 2.600 de calorii pe zi, dar avea nevoie de mai puține pe măsură ce pierdea în greutate.

Mancuso s-a concentrat pe o alimentație mai sănătoasă, fără a renunța la alimentele ei preferate. A mâncat cartofi prăjiți și înghețată doar când era o ocazie specială.

Citește și: O femeie a fost la un pas de moarte încercând să slăbească. Ce tratament de slăbit a cumpărat?

Acasă, Leah a încercat să mănânce alimente cât mai puțin procesate și s-a limitat la mese ușor de pregătit, deoarece nu îi place să gătească, a spus ea.

S-a întors la Disneyland cu 90 de kilograme în minus

În decembrie 2023, Leah s-a întors la Disneyland cu 90 de kilograme în minus față de vizita anterioară. Nu-i venea să creadă că putea să se deplaseze fără să obosească și avea energie și rezistență.

Așa arată Leah acum, după ce a slăbit 90 de kilograme. - Foto: Businessinsider.com

A fost „uimitor”, a spus ea.

Citește și: Ce aliment trebuie scos din dieta pentru a avea un ten luminos și curat? Îl mâncăm zilnic

„Vreau să fiu liberă și să am posibilitatea de a decide eu ce vreau să fac, în loc să las corpul meu să aleagă pentru mine”, a spus Mancuso.

Leah a spus că are multă piele lăsată și că ar putea să mai slăbească puțin, dar momentan încearcă să se păstreze la greutatea curentă.

„Nu încerc să ajung la o anumită mărime de pantaloni sau să fiu chiar slabă", a spus ea. „Vreau doar să mă simt bine în corpul meu și să pot face toate lucrurile pe care vreau să le fac.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te