Cea mai veche plantă medicinală tratează eficient durerile de cap. Poate fi cumpărată de oriunde

DE Alexandra Lupascu | 07.02.2024 - 17:05
Cea mai veche plantă medicinală tratează eficient durerile de cap. Poate fi cumpărată de oriunde Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Menta este cel mai bun remediu pentru tratarea durerilor de cap. Plnata poate fi folosită și pentru alte afecțiuni.

SHARE

Departamentul de Plante Medicinale a Societății Farmaceutice Maghiare a ales ca planta medicinală a anului menta, ale cărei frunze și ulei esențial sunt folosite de multă vreme în medicină.

Decizia asociației profesionale a căzut pe menta, pe de o parte, pentru că este una dintre cele mai vechi plante medicinale, iar pe de altă parte, pentru că este foarte versatilă. 

Conform numeroaselor studii clinice, uleiul de mentă ameliorează eficient crampele, reducând astfel problemele digestive, dar are un efect bun și asupra bilei și a bolilor intestinale și, de asemenea, calmează simptomele răcelii.

Beneficiile ceaiului și extractelor de mentă au fost deja dovedite științific.

Poate fi folosit ca ceai și ca ulei

Menta a fost folosită în scopuri culinare și medicinale de secole, iar efectele benefice ale plantei, care crește în toată Europa și America de Nord, erau probabil deja cunoscute grecilor antici.

Cea mai veche plantă medicinală tratează eficient durerile de cap. Poate fi cumpărată de oriunde

Menta este o plantă populară cunoscută pentru gustul aromat și proaspăt și pentru multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină 

Ceaiul poate fi făcut din frunze de mentă proaspete sau uscate, în timp ce extractul de mentă și uleiul de mentă pot fi folosite pentru a adăuga aromă sau parfum la diferite alimente, băuturi, produse de îngrijire personală precum săpunul sau diverse produse cosmetice.

Poate îmbunătăți respirația

Datorită gustului și mirosului său proaspăt, menta este un ingredient comun în guma de mestecat, apă de gură și pasta de dinți. Cercetările demonstrează că menta alungă respirația urât mirositoare, care este adesea cauzată de reziduurile alimentare și placa dintre dinți și pe limbă.

Poate reduce durerile de cap și migrenele

Cercetările demonstrează, de asemenea, că inhalarea unei soluții făcute din ulei de mentă 1,5% este la fel de eficientă în reducerea intensității și frecvenței migrenelor ca și lidocaina intranazală. Potrivit experților, acest efect poate fi atribuit compusului mentol, care se găsește în concentrații mari în uleiul de mentă.

Citește și: Cel mai eficient sirop de tuse făcut acasă din două ingredinete simple. Dr. Pautov: „E cel mai bun”

Uleiul de mentă poate îmbunătăți fluxul de sânge nu numai atunci când este inhalat, ci și atunci când este aplicat local, de exemplu pe tâmple sau pe frunte , a cărui schimbare poate duce și la dureri de cap severe.

Poate îmbunătăți digestia

Citește și: 10 remedii naturale ușor de făcut acasă pentru a combate rapid și eficient durerile de cap

Una dintre cele mai studiate utilizări ale mentei este legată de sănătatea sistemului digestiv. Este folosit ca analgezic pentru diverse afectiuni abdominale, deoarece menta are proprietati antispastice naturale, ameliorand astfel disconfortul gastro-intestinal , dar este folosita pe scara larga pentru a trata durerile abdominale asociate cu sindromul de colon iritabil (IBS).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te