O femeie a slăbit aproape 50 de kilograme într-un an. Ce exercițiu a făcut cel mai des la sală?

DE Florentina Enache | Actualizat: 26.07.2024 - 11:50
O femeie a slăbit 48 de kilograme într-un an. Ce exercițiu a făcut cel mai des la sală? - Foto: The New York Post
Mersul pe plan înclinat, folosind banda de alergareFoto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

O femeie din Anglia a slăbit 48 de kilograme într-un singur an. Ce exercițiu a ajutat-o să piardă în greutate?

SHARE

Millie Slater, o tânără de 20 de ani, din Northamptonshire, Anglia, a reușit să slăbească 48 de kilograme într-un singur an, cu un antrenament simplu la sală: mersul pe plan înclinat, folosind banda de alergare.

Citește și: O femeie a slăbit 90 de kg. A început prin a merge 10 minute pe jos. Ce alimente a inclus în dietă?

Millie a împărtășit secretele transformării sale surprinzătoare într-un TikTok la începutul acestei luni, spunând că în ianuarie 2023 avea 115 kilograme, iar doar 12 luni mai târziu, a ajuns la 67 de kilograme, conform unui articol al The New York Post.

Sătulă de eșecul dietelor moderne, Slater s-a înscris la o sală de sport anul trecut și a început să-și urmărească aportul caloric, asigurându-se totodată că alimentația sa îi oferă cantitatea necesară de proteine.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

În ceea ce privește antrenamentele, Slater și-a atins obiectivele prin combinarea antrenamentului cu greutăți cu mersul pe plan înclinat, folosind banda de alergare.

„Am început să fac mers înclinat pe banda de alergat și apoi am început să mă antrenez cu greutăți, ceea ce a făcut mersul la sală mai puțin plictisitor. Antrenamentul meu a variat mult în ultimul an și jumătate, dar am continuat să mă antrenez mergând pe bandă înclinată, pentru că nu am fost niciodată o fană a alergatului".

Millie a urmat antrenamentul „12-3-30”, făcut celebru de către influencerul Lauren Giraldo, care a pierdut 30 de kilograme prin această metodă.

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Antrenamentul „12-3-30” este simplu: setați înclinarea benzii de alergare la 12%, ritmul la 5 km pe oră (3 mile/h) și mergeți timp de 30 de minute. Antrenamentul este benefic pentru persoanele care nu vor să alerge și care își doresc o alternativă cu impact redus.

Slater spune: „Aș spune că este foarte important să găsiți o formă de exercițiu care să vă placă. Obișnuiam să cred că fiindcă nu pot alerga, nu am nicio șansă să slăbesc. Dar pur și simplu să mergi mai mult și să fii mai activ este tot ce ai nevoie".

Într-adevăr, un studiu publicat în Journal of Biomechanics a constatat că participanții au ars cu 17% mai multe calorii mergând pe o bandă de alergare cu o înclinare de 5% și cu 32% mai multe calorii la o înclinare de 10% decât au făcut-o mergând pe o suprafață plană.

Citește și: Fructul „minune” care te ajută să scapi de celulită. Costă 7 lei/kg. Cum îl consumăm?

Conform HealthCentral, o persoană care are aproximativ 70 de kilograme și care urmează antrenamentul „12-3-30” va arde aproximativ 300 de calorii în 30 de minute. Mersul pe jos pe plan înclinat ajută, de asemenea, la dezvoltarea mușchilor fesieri, a cvadricepsului și a ischiogambierilor.

Mersul pe plan înclinat, folosind banda de alergare - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

„Îmi place cât de puternică mă simt. Am mai multă încredere în mine!”, a spus Millie, care îi încurajează pe cei care încep sau care sunt în mijlocul unei călătorii de pierdere în greutate să găsească un exercițiu pe care îl fac cu plăcere la sală și să își documenteze progresul cu imagini pentru a rămâne motivați.

„Nu am crezut niciodată că voi putea să slăbesc, mai ales atât de mult”, a declarat ea. „Așa că trebuie să-mi amintesc în mod constant cât de departe am ajuns și să fiu mândră”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te