”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de COVID-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing susţinut la Geneva, informează news.ro.
OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a mai spus Harris.
”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a explicat aceasta.
Harris a mai spus că experţii OMS aflaţi la Wuhan, în China, unde a izbucnit epidemia de COVID-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.
Ea a refuzat să comenteze despre întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor pentur COVID-19 în Uniunea Europeană.
AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 împreună cu Universitatea Oxford, a anunţat vineri UE că nu poate respecta volumul de livrări convenit până îa sfârşitul lunii martie.