Neurologul Dulcan: Rugăciunea ajută regenerarea sistemului imunitar. Gândul bun circulă mai repede

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.11.2022 - 17:28

Profesorul neurolog Dumitru Constantin Dulcan, a explicat miracolul rugăciunii pentru creier în conferința „Codul etic al creierului și valoarea virtuților creștine”.

SHARE

Dumitru Constantin Dulcan a fost invitat „să ne explice cu termenii științei ceea ce noi susținem, sau am primit de la înaintașii noștri, în Biserică”.

Citește și: Un bărbat a aflat la altar că e divorțat cu acte false. A cerut bani pentru că a fost „traumatizat”

Pornind de la experiențe de zi cu zi, dar și cu ajutorul unor cercetări științifice minuțioase asupra creierului, prof. Dulcan a vorbit despre codul etic al creierului, exemplificând cum anume gândul bun se transmite cu mai mare rapiditate la nivelul reacțiilor corpului, comparativ cu gândurile, cuvintele și expresiile negative, ceea ce nu e nimic altceva decât o expresie la nivel fizic a conștiinței.

Despre rugăciune

Fiecare idee, gând, cuvânt au o anumită greutate care se reflectă în fiecare celulă a omului, de aceea atitudinea noastră pozitivă, concentrarea asupra virtuților, a propagării binelui ne influențează decisiv viața, sănătatea, a spus neurologul. Există studii care demonstrează că omul religios are o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai armonioasă decât ateul sau indiferentul din punct de vedere religios.

O altă abordare a fost aceea a „chimiei” gândurilor, profesorul explicând că gândirea pozitivă contribuie la eliberarea în creier a oxitocinei („hormonul păcii”), a dopaminei („hormonul plăcerii”), serotoninei și endorfinei („hormoni ai fericirii”). Aceasta întârzie procesul de îmbătrânire și prelungește viața.

Neurologul a vorbit și despre rugăciune, despre care a spus că „resetează” starea de sănătate, restabilind relația cu Dumnezeu și cu întregul univers.

Rugăciunea - o realitate fizică

„Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obține un răspuns.

Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă.

A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credința mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar.

Nu spunea Iisus "credința ta te-a vindecat", scrie prof. Dumitru Constantin Dulcan într-o postare pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te