Mihaela Bilic, nutriționista care NU BEA APĂ. Niciodată. Cum își justifică decizia controversată
Una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România la ora actuală, Mihaela Bilic, a făcut recent o declarație care a lăsat mută de uimire multă lume. Desigur, în frunte cu aceia care fac tot posibilul să îi urmeze sfaturile cu rigurozitate, pentru o viață sănătoasă.
Mihaela Bilic, nutriționista care NU BEA APĂ. Niciodată. Cum își justifică decizia controversată
Nu este om să nu știe clasicul îndemn de a consuma cel puțin 2 litri de lichide în fiecare zi, pentru o hidratare optimă. Și prin ”lichide”, în general, înțelegem ”apă”. Cu toate acestea, se pare că nu toți o fac și nu toți sunt de acord cu acest obicei, oricât de sănătos ar fi el.
Din acești oameni face parte și celebra nutriționistă Mihaela Bilic, care a participat recent la un podcast, în cadrul căruia a făcut poate cea mai surprinzătoare declarație de până acum.
Citește și: Băutura naturală, beneficii miraculoase pentru organism. Băut dimineața, o femeie a trăit 116 ani
Parcă mai sinceră ca oricând, medicul a declarat că ea nu bea apă deloc. Da, apa atât de necesară oricărui organism viu, considerată cea mai bună sursă de hidratare, nu face parte câtuși de puțin din ”meniul” său.
Ca să nu își atragă reacțiile negative ale oamenilor, Mihaela Bilic a spus de îndată și care este alimentul cu care a ales să înlocuiască apa.
„Eu nu pot să beau apă. Sunt acest om care nu are o relație bună cu apa.
Eu trăiesc cu lapte. Îl beau sub orice formă, că este cafea cu lapte, că este sana, că este lapte bătut.
Sunt studii care arată că laptele hidratează de cinci până la șapte ori mai mult decât apa. Cantitatea aceea mică de grăsimi, proteine și carbohidrați ajută apa în organism să fie mai bine folosită. Laptele este miraculos ca și aliment!”
Nutriționista a subliniat proprietățile miraculoase ale laptelui, justificându-și, astfel, tot mai mult alegerea.
Citește și: Ce băutură este mai bună pe timp de caniculă? E chiar mai indicată decât apa
Mihaela Bilic susține că laptele este „un aliment universal complet, pentru că orice ființă consumă lapte;
îl consideră a fi esențial – oferă echilibru și complet – în lapte avem cele trei grupa mari de nutrienți – glucide, lipide, proteine;
foarte puține alimente le conțin pe toate; are vitamine și toate mineralele de care are nevoie organismul;
funcțional – pe lângă rolul de hrănire, are și alte beneifiicii;
hidratează și reminerilează; are efect probiotic, prebiotic și postbiotic; scade riscul de osteoporoză, de calculi renali, ricul de AVC și riscul de cancer colorectal”.