Leguma pe care o consumi pe caniculă și te ajută să te răcorești. Are puține calorii și costă 5 lei. Ce spun specialiștii și cum ne ajută această legumă organismul?
Leguma pe care o consumi pe caniculă
Pierderea poftei de mâncare, somn întrerupt, lipsa de energie sunt doar câteva dintre stările pe care le experimentăm pe vreme de caniculă. Dincolo de măsurile cunoscute de precauție, este bine să știi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente să eviți.
Expunerea la temperaturi ridicate, mai ales dacă depășesc 35 de grade Celsius ziua și 20 de grade Celsius noaptea, poate determina o alterare a mecanismelor de termoreglare internă a organismului și reducerea toleranței la căldură.
Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile
Când temperatura și umiditatea sunt crescute, apare senzația de disconfort, iar când organismul pierde capacitatea de a se adapta la căldură, pot apărea o serie de afecțiuni grave.
Printre acestea, amintim insolația, care se manifestă prin febră, greață, cefalee, vertij, stare confuzională, până la pierderea stării de conștiență, dar și epuizarea apărută că urmare a deshidratării corpului prin transpirație, care se poate manifesta prin vertij, paloare, hipotensiune, puls accelerat, spasme musculare.
Rețetele cu conținut ridicat de lichide pot ajuta la nivelul de hidratare. Supe, frute, legume, salate și tocănițe ușoare sunt toate exemple bune și, desigur, pot fi făcute cu ingredientele potrivite de sezon.
Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei
Însă, alimentul cel mai indicat spre consum în această perioadă este castravetele. Castraveții sunt o legumă grozavă pentru zilele toride de vară, deoarece conțin multă apă și sunt răcoritori. De fapt, castraveții sunt 95% apă. Asigurați-vă că aveți mereu la îndemână acese legume și că le păstrați crude, deoarece odată ce le gătiți, se pierde apa din ele.