Unicul pacient ce a trăit 65 de ani într-o cutie de fier. Iubirea unei fete oarbe l-a ținut în viață

DE Elena Andrei | Actualizat: 01.03.2023 - 19:58
A trăit 65 de ani într-o „cutie” de fier/Foto. Illustrative/jpost

Un bărbat care a petrecut 65 de ani într-un „plămân” de fier a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru că a petrecut cea mai lungă perioadă de timp astfel. Doar iubirea l-a ținut în viață.

SHARE

Paul Alexander este și unul dintre ultimii oameni în viață din lume în prezent, care trăiesc într-un plămân de fier. 

Paul a fost condamnat să trăiască astfel din cauza poliomielitei, pe care a contractat-o la vârsta de șase ani, provocându-i paralizie. 

Fiind paralizat de la gât în jos, diafragma lui nu putea funcționa. Pentru a remedia acest lucru, medicii l-au închis într-un plămân de fier – un ventilator care îl ajută să respire.

A găsin dragostea chiar dacă trăia nemișcat în plămânul de fier

Alexander a studiat la Southern Methodist University din Dallas după ce a absolvit liceul la vârsta de 21 de ani, în 1967. 

În acest moment a cunoscut-o și s-a logodit cu o tânără pe nume Claire, dar mama acesteia a dezaprobat relația lor din cauza stării lui Alexander.

Odată, când a încercat să-și sune logodnica, mama ei a răspuns și i-a spus răspicat că-i interzice să se căsătorească cu fiica ei și nici să mai vorbească cu ea vreodată.

Citește și

„Îngerii lui Vlad”, femeile antrenate în Cecenia ca să-l apere pe Putin. Toți vor să le angajeze

EXCLUSIV Cum a evitat România, în ultima clipă, să trimită ajutoare umanitare regimului Assad

Alexander nu s-a căsătorit niciodată de la incidentul cu Claire, dar relația lui cu o Kathy Gaines poate fi socotiră astfel, potrivit fratelui său Phil.

Kathy, oarbă din cauza unui diabet de tip 1, a devenit „brațele și picioarele” lui Alexander după ce a absolvit Facultatea de Drept și l-a îngrijit timp de peste 30 de ani.

Ea l-a vizitat chiar în fiecare zi în timpul spitalizării de cinci luni în 2019 și continuă să-l urmeze peste tot.

„Paul a fost întotdeauna agresiv în privința lucrurilor pe care le dorește și de care are nevoie”, a declarat fratele său.

„Este destul de pretențios. Dar Kathy este mai pretențioasă decât el. Au avut momentele lor, dar întotdeauna le rezolvă”, a spus fratele, potrivit jpost.com

„Poți face orice, indiferent de unde vii, de mediul tău sau de provocările cu care te confrunți. Trebuie doar să-ți îndrepți inima către iubire și să muncești din greu. Povestea mea este un exemplu de ce trecutul tău și chiar obstacolele nu trebuie să-ți definească viitorul”, spune Paul Alexander.

Acum, la vârsta de 77 de ani, Alexander a vorbit deschis despre viața lui în ventilator și efectul pe care l-a avut asupra relațiilor sale romantice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te