Doar 33% din români sunt mulțumiți cum arată. La unguri e și mai rău. La ce suntem numărul 1 în UE?

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.09.2024 - 13:02
Doar 33% din români sunt mulțumiți cum arată. La unguri e și mai rău. La ce suntem numărul 1 în UE? - Foto: Freepik
Doar 33% din români sunt mulțumiți cum arată. La unguri e și mai rău. La ce suntem numărul 1 în UE? - Foto: Freepik

Doar 33% dintre români sunt mulțumiți de cum arată, dar se cred sănătoși. La unguri e și mai rău., potrivit unui studiu recent

SHARE

Românii sunt foarte mulțumiți de starea lor fizică. Sunt de 2 ori mai mulți români care cred că sunt într-o stare fizică  bună decât media europeană.

Citește și: Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele?

Doar 33% dintre români sunt mulțumiți de cum arată, dar se cred sănătoși. La unguri e și mai rău. 

Pe de altă parte, Ungaria are cea mai mică proporție (32%) de persoane care sunt mulțumite de felul în care arată. Acest lucru ar putea fi legat de faptul că un procent semnificativ mai mic dintre noi spun că sunt într-o formă fizică bună decât media europeană. În timp ce, la nivel european, 54% dintre persoane afirmă că sunt într-o stare fizică bună, uzbecii (71%), austriecii (67%), românii (67%) și elvețienii (66%) se simt deosebit de bine, comparativ cu doar 39% în Europa.

Citește și: Românii care călătoresc în această zonă trebuie să aibă grijă. Un virus mortal se răspândește rapid

În mod curios, deși românii spun că sunt într-o formă fizică bună (67%), tot românii nu sunt mulțumiți de cum arată. Potrivit sondajului reprezentativ, unul din cinci europeni este nemulțumit de felul în care arată. Persoanele din România (35%), Kazahstan și Irlanda (31-31%) sunt cele mai puțin mulțumite de aspectul lor. Doar 29 la sută dintre maghiari nemulțumiți de corpul lor, potrivit sondajului.

56% dintre maghiari recunosc că sunt obezi, însă mult mai mulți cumpără vitamine și suplimente decât abonamente la sală sau echipamente sportive.

Puțin peste o treime dintre europeni (35%) își apreciază starea fizică ca fiind medie, iar 11% ca fiind precară.

Cum se prezintă maghiarii?

În Ungaria, patru din zece persoane își apreciază sănătatea fizică ca fiind medie, iar 22% ca fiind slabă.

Cele mai frecvente motive pentru care maghiarii se confruntă cu probleme de încredere în propria înfățișare sunt excesul de greutate (42%) și faptul că alții sunt mai atrăgători decât ei (21%). Femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații să afirme că se simt supraponderale, chiar dacă femeile maghiare (35%) sunt mult mai predispuse să raporteze un IMC sănătos decât bărbații maghiari (29%).

Mulți maghiari sunt supraponderali

Deși controversat, indicele de masă corporală (IMC), care calculează prin compararea greutății corporale cu înălțimea, este încă utilizat pe scară largă ca instrument general pentru evaluarea procentului de grăsime corporală.

Doar 40 % își descriu IMC-ul ca fiind bun. Locuitorii din Uzbekistan (52%), Italia (48%) și Franța (46%) se încadrează cel mai mult în acest interval. Puțin peste o treime dintre europeni (35%) sunt considerați supraponderali în funcție de IMC.are.

Ce e de făcut?

O proporție semnificativă a populației UE a investit deja sau este cel puțin interesată de produse și proceduri de îmbunătățire a aspectului, subliniind relația complexă dintre imaginea corporală și încrederea în sine.

Vitamineleși mineralele sunt esențiale pentru susținerea aspectului fizic pentru mulți europeni, iar maghiarii cheltuiesc o proporție mult mai mare din banii proprii pe vitamine și suplimente decât media europeană.

A doua cheltuială menționată cel mai frecvent este cea pentru produse de sănătate în general, urmată de cosmetice. Cheltuielile cu sălile de sport, abonamentele sportive și echipamentul necesar sunt sub media europeană.

Mai trebuie spus că doar 2 % dintre europen au cheltuit pentru chirurgia plastică, dar o proporție semnificativă s-a gândit cel puțin la ideea de a recurge la proceduri mai serioase pentru a-și îmbunătăți aspectul, scrie presa maghiară

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te