Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele?

DE Elena Petrescu | Actualizat: 01.09.2024 - 12:03
Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele? - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele? - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele? Cabinetul federal a aprobat proiectul „Legii privind sănătatea inimii” (GHG). Scopul este de a identifica și de a combate factorii de risc pentru boli cardiovasculare cât mai devreme.

SHARE

Potrivit lui Karl Lauterbach, ministrul sănătății, Germania se confruntă cu un număr mult prea mare de decese cauzate de diferite boli cardiace.

Cum poți obține controale medicale gratuite în Germania. Cum pot beneficia și românii de ele?

 Mai exact, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în Germania la ora actuală.

Vestea bună este că oricine poate face ceva în această privință, alegând un stil de viață cât mai sănătos, în primul rând.

Se recomandă multă mișcare și o dietă sănătoasă, desigur.

În plus, evitarea fumatului și a consumului de alcool este, de asemenea, un obicei extrem de sănătos care reduce considerabil riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară.

Cu toate acestea, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a garanta îmbolnăvirea.

Este la fel de important să fie depistați într-un stadiu cât mai incipient factorii de risc ai unei boli cardiovasculare moștenite genetic și combaterea acestora cât mai eficient.

Din fericire, acest pas urmează să fie bifat prin ”Legea inimii sănătoase” (GHG), menționează ziarulromânesc.de.

La ora actuală, în Germania sunt aproximativ 600.000 de români. Dintre aceștia, cei care au cetățenie și beneficiază de un loc de muncă pot beneficia de pe urma acestei legi.

Citește și: Ce este dieta atlantică? Ce beneficii are? Poți mânca și carne și cartofi

Nu există o singură măsură în GHG, legea cuprinde diverse subpuncte.

Unul dintre ele se referă la prevenție: controale periodice pentru a ajuta la prevenirea unui număr mare de decese cauzate de boli cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Noile servicii suplimentare de depistare precoce și de prevenire vor fi plătite de fondurile de asigurări de sănătate, ceea ce înseamnă că în viitor vor exista mai multe servicii gratuite la cabinetul medical.

Acestea trebuie să înceapă încă din copilărie.

În viitor, datorită acestui proiect de lege, copiii și adolescenții vor avea dreptul la servicii extinse pentru depistarea timpurie a unei boli lipometabolice în cadrul controalelor pentru copii și adolescenți.

Pentru a se adresa în mod special copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani în ceea ce privește bolile cardiovasculare și posibilele comportamente de risc, casa de asigurări de sănătate respectivă îi sfătuiește pe aceștia să participe în mod individual la controale de sănătate pentru tineri J1.

Citește și: Românii din Germania, în alertă. Persoane necunoscute trimit colete cu dispozitive incendiare

Obiectivul general este de a crește rata de participare la aceste controale.

Pentru adulți, controalele de sănătate existente vor fi extinse prin introducerea unor controale suplimentare pentru bolile cardiovasculare la vârstele de 25, 40 și 50 de ani.

Persoanele cu asigurare de sănătate obligatorie vor fi invitate la aceste controale de către casa de asigurări de sănătate și vor primi, de asemenea, vouchere pentru o consultație extinsă cu măsurători ale factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare în farmacii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te