De ce nu este bine să mănânci mai mult de un ou pe săptămână. În ce țară este această recomandare?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.04.2024 - 14:19
De ce nu este bine să mănânci mai mult de un ou pe săptămână. Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
De ce nu este bine să mănânci mai mult de un ou pe săptămână. Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Consumul de ouă ar putea fi redus Foto: Pexels.com - rol ilustrativ
Consumul de ouă ar putea fi redus Foto: Pexels.com - rol ilustrativ

Un ou pe săptămână de persoană. Aceasta este recomandarea specialiștilor pentru cetățenii unei țări civilizate din vestul Europei. Acest aliment este sănătos dacă nu se abuzează de consumul acestuia însă altul este motivul acestei recomandări din partea specialiștilor.

SHARE

Oul este un aliment de bază care este foarte bun pentru sănătate. Însă specialiștii spun acum că trebuie să reducem consumul. Într-o țară europeană s-a făcut recomandarea ca oamenii să mănânce doar un ou pe săptămână. 

Acest lucur ar fi necesar din cauza schimbărilor climatice. „Din punct de vedere ecologic, un ou pe săptămână este suficient”, arată analul public de televiziune din Berlin și Brandenburg RBB pe un cont de socializare. 

Citește și: Ce mănânci înainte să bei alcool ca să nu fii mahmur a doua zi? Când poți conduce din nou?

Fie la micul dejun ca ou fiert, prăjit, omletă sau ca ingredient în prăjituri, fie la prânz: ouăle sunt necesare peste tot și sunt unul dintre cele mai importante alimente de bază din lume.

În Germania, consumul pe cap de locuitor este de 4-5 ouă pe săptămână. Un număr care, potrivit RBB, nu mai este acceptabil din perspectivă ecologică în vremuri de evoluție a schimbărilor climatice.

Foto: Pexels.com - rol ilustrativ

Conform specialiștilor, ținerea găinilor este complexă din punct de vedere ecologic și dificilă din perspectiva bunăstării animalelor, iar exportul și importul de găini produce, de asemenea, prea mult CO₂ de la interzicerea mărunțirii puilor în Germania. „Din 2022, uciderea puilor masculi, de ex. B. prin mărunțire este interzisă în Germania. Frații cocoși trebuie să fie crescuți acum în Germania. Acest lucru costă bani și este neprofitabil pentru producătorii de ouă. De aceea, puii masculi sunt duși în străinătate”, rezumă RBB.

Din aceste motive, un singur ou pe săptămână pe persoană ar fi potrivit situației din punct de vedere ecologic, spune RBB. Dacă sunt mai multe, ai fi, dimpotrivă, o povară pentru mediu.

Citește și: Cât de sănătos e să mănânci ouă în fiecare zi? Ce aport de vitamine aduce consumul lor

Sunt numeroase comentarii sub videoclipul postat de Rbb. „Ce prostii – ouale sunt cele mai bune surse de proteine ​​si minerale. În schimb, ar trebui să mâncăm deșeuri industriale cu 10 aditivi diferiți?

Dacă da, mănâncă mai bine mai multe ouă!”, a comentat utilizatorul VM. „Aceasta este Societatea Germană pentru Nutriție sau Societatea Germană pentru Protecția Climei?”, a întrebat un altul. „De altfel, cel mai bine ar fi pentru mediu dacă omenirea nu ar exista. Apropo, azi am mâncat deja două ouă. Au fost foarte gustoase.”, comentează și Daniel K.

RBB explică într-un articol pe site-ul său că Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă acum ca fiecare persoană să mănânce doar un ou pe săptămână. Informațiile despre porții nu se bazează pe o limită din motive de sănătate, cum ar fi colesterolul, conform site-ului instituției.

Este o cantitate care este „suficientă pentru furnizarea de nutrienți și sănătate, dar în același timp nu poluează mediul mai mult decât este necesar”. Recomandarea DGE a stârnit discuții în toată țara. Potrivit rapoartelor presei, Asociația Centrală a Industriei Germane de Păsări a respins sugestiile pe motiv că ignoră realitatea vieții oamenilor, scrie ziarulromanesc.de.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te