De ce fructe trebuie să te ferești dacă vrei să slăbești? Conțin o cantitate mare de zahăr

DE Florentina Enache | Actualizat: 24.07.2024 - 16:45
De ce fructe trebuie să te ferești dacă vrei să slăbești? Conțin o cantitate mare de zahăr - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

De ce fructe trebuie să te ferești dacă vrei să slăbești? Unele au un conținut ridicat de zahăr, contracarând efectele curei de slăbire.

SHARE

Eliminarea alimentelor procesate, a băuturilor acidulate, a pâinii albe și a alimentelor prăjite ajută dacă vrem să slăbim, dar unii experți recomandă și evitarea anumitor fructe. 

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină 

Deși sunt pline de antioxidanți, fibre și vitamine esențiale, unele fructe au, de asemenea, o cantitate mare de zahăr care poate crește nivelul glucozei și poate duce la luarea în greutate, potrivit nutriționistului Janine Bowring, citat de Bestlife.

Bananele

Bananele sunt unul dintre fructele despre care Bowring spune că sunt bogate în zahăr și, prin urmare, pot avea un impact negativ asupra obiectivelor de pierdere în greutate.

Potrivit Clinicii Cleveland, o banană are mai mult de 15 grame de zahăr, echivalentul în zahăr al unei gogoși.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Cu toate acestea, Bowring spune că, dacă vă plac bananele și încercați să pierdeți în greutate, mâncați-le când sunt mai verzi, deoarece „au mai mult amidon rezistent”, care nu este „ușor digerabil de enzimele amilazice și acționează ca o formă de fibre alimentare”. Acest lucru este, de asemenea, util pentru microbiomul intestinal.

Bananele au și alte proprietăți benefice pentru organism. Acestea conțin fibre, care ajută la digestie, vitamina C care ajută la creșterea imunității, vitamina B6 pentru îmbunătățirea metabolismului și potasiu pentru o bună sănătate a organelor.

Cireșele

Următoarele pe lista lui Bowring sunt cireșele. Aproximativ 100 de grame de cireșe conțin 13 grame de zahăr.

Cu toate acestea, cireșele conțin antioxidanți polifenoli, benefici pentru sănătatea inimii și care reduc inflamația. De asemenea, acestea vă pot ajuta să dormiți mai bine, datorită nivelului ridicat de melatonină.

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Bowring adaugă că cireșele conțin salicilați, un compus natural găsit în plante, despre care spune că este „excelent pentru durerile articulare”.

Fructele deshidratate

Multe sortimente de fructe deshidratate din comerț sunt pline de zaharuri adăugate nesănătoase și calorice, cum ar fi zahărul din trestie sau siropul de porumb.

Citește și: Fructul din grădină care te ajută să-ți albești dinții natural. În piață este câțiva lei kilogramul

Cu toate acestea, fructele uscate fără zahăr adăugat pot fi un deliciu sănătos, deși ar trebui mâncate, oricum, cu moderație, dacă vreți să slăbiți.

Fructele uscate conțin, de asemenea, mai multe fibre și mai mulți antioxidanți numiți fenoli decât fructele proaspete.

Persoanele cu diete bogate în fenoli vegetali au rate mai scăzute de boli de inimă, diabet, mai multe tipuri de cancer și, posibil, boli degenerative ale creierului.

Strugurii

Strugurii sunt plini de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cancerului, sunt o sursă excelentă de vitaminele C și K și sunt o alegere sănătoasă dacă aveți tensiune arterială ridicată.

Cu toate acestea, 100 de grame de struguri conțin aproximativ 16 grame de zahăr.

Mango

100 de grame de mango au 2,6 grame de fibre și 67% din vitamina C recomandată zilnic. Mangoul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele A, B6, C, E și K.

Citește și: Planta care te scapă vara de mușcăturile de țânțar. Crește pe marginea drumului și NU te costă nimic

Cu toate acestea, dacă încercați să slăbiți, Bowring spune să evitați consumul de mango, deoarece acest fruct are un conținut ridicat de zahăr, 14 de grame de zahăr per sută de grame, mai exact.

Pentru a contracara zahărul din mango, experții recomandă consumul acestuia cu un aliment bogat în proteine, cum ar fi iaurtul grecesc, care poate ajuta la încetinirea eliberării zahărului în sânge.

Ananasul

În timp ce ananasul are o listă impresionantă de beneficii pentru sănătate, fiind plin de vitamina C și mangan, Bowring spune că este, de asemenea, bogat în zahăr. Mai exact, 100 de grame de ananas conțin 10 grame de zahăr.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te