Poate părea ciudat să clarificăm ce înseamnă apa rece sau caldă , dar dacă te gândești bine, percepția fiecăruia despre căldură este diferită.
De exemplu, unii oameni simt frig la birou la o temperatură cu care majoritatea oamenilor se simt confortabil. În același mod, apa rece și caldă pot însemna lucruri diferite pentru fiecare.
O cană cu apă cu gheață pe care tocmai l-am scos din frigider are aproximativ 5°C. Apa rece de la robinet poate fi în jur de 15-16 °C. Apa la temperatura camerei este de aproximativ 25°C.
Cum este mai sănătos să bem apa rece, caldă sau la temperatura camerei? Beneficii pentru organism
Apa rece este bună pentru tine?
Ar putea părea destul de evident că este. Ai putea crede că această întrebare a fost studiată de multe ori, dar conform experților, nu există dovezi științifice reale că apa rece este bună pentru tine sau nu.
Citește și: Câtă apă trebuie să bei pe zi și în ce cantitate. Beneficiile dezvăluite de nutriționiști
Este clar că toți avem nevoie să ne hidratăm corpul. Cu toate acestea, relativ puține studii au fost efectuate asupra temperaturii adecvate a apei.
De exemplu, a fost studiat consumul de apă al sportivilor și au preferat apa rece de la robinet, deoarece îi răcește mai repede. Cercetarea a constatat că transpirația se oprește mai repede dacă bei apă rece.
De asemenea, s-a dovedit că gheața poate ajuta la arderea caloriilor. Corpul folosește energia pentru a topi gheața, consumând 25-30 de grame de gheață arde aproximativ cinci calorii în timp ce se topește și crește la temperatura corpului.
Ce zici de apa caldă sau fierbinte?
Apa caldă hidratează la fel ca apa rece. Dimineața, de exemplu, este recomandat să bei un fel de lichid cald, poate fi ceai, cafea sau apă caldă cu lămâie. Acest lucru vă trezește sistemul digestiv și ajută la filtrarea toxinelor.
Consumul de apă caldă încălzește corpul și promovează circulația sângelui . Poate reduce tensiunea arterială și riscul de boli de inimă. De asemenea, ajută digestia și ameliorează constipația.
Constipația și durerile de stomac sunt de obicei cauzate de probleme digestive, deșeurile blocate în intestine, consumul de apă fierbinte ajută la hidratarea și eliminarea toxinelor.
Ameliorează simptomele unei răceli , curățează căile nazale, previne deshidratarea și pur și simplu te face să te simți bine atunci când ești bolnav. Puteți alege ceai, apă caldă cu lămâie sau bulion.
Apa caldă este bună și pentru detoxifiere și împotriva balonării
Consumul de apă caldă este cel mai bun mod de a-ți detoxifia organismul. Consumul de apă caldă înainte de culcare vă va menține hidratat pe tot parcursul nopții și vă va ajuta corpul să scape de toxinele nedorite.
Dacă mănânci alimente picante, se recomandă să bei apă caldă în loc de rece. Acesta din urmă doar mută condimentul în gură și îl întinde.
Citește și: Misterul lacului creat de natură sub forma hărții României. De ce nimeni nu vrea să intre în apă
Apa calda ar trebui sa dizolve compusul chimic numit capsaicina, care ii confera un gust iute si se gaseste in ardei.
Consumul de apă caldă este bun pentru balonare. De asemenea, dacă îl bei, poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac sau a crampelor.
Cu alte cuvinte, poți bea în siguranță apă caldă, deoarece este utilă organismului tău.