sâmbătă 06 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

Cafeaua poate crește colesterolul. Cum trebuie preparată să nu fie dăunătoare organismului

Data publicării: 22.10.2022 • 09:26 Data actualizării: 22.10.2022 • 16:28
Cum să bei cafeaua- Foto: PEXELS PHOTOS
Cum să bei cafeaua- Foto: PEXELS PHOTOS

Cafeaua are suficiente beneficii asupra organismului, însă preparată într-un anumit mod crește simțitor colesterolul.

Medicul Alina Lăcătuș spună că: „desi, cafeaua nu contine colesterol, are in compozitia ei niste substante uleioase numite diterpene (cafestol si kahweol) care cresc colesterolul total si trigliceridele”.

Doctorul a precizat că modul de preparare al cafelei influenteaza cantitatea de diterpene eliberara, tipul cafelei (arabica sau robusta) nefiind important.

Citește și: Ex-medicul Naționalei de Fotbal: Cine i-a dat Simonei substanțele știa ce face. Are și un suspect

„Cafeaua turceasca pare sa fie cea mai nociva, urmata de cafeaua facuta la cafetiera cu presa, apoi cea fiarta la ibric. La polul opus este cafeaua obtinuta la cafetiera cu filtru, percolator sau preparata instant, la care cresterea colesterolului este nesemnificativa”, a încheiat medicul Alina Lăcătuș, potrivit Doctorul Zilei.

Citește și: Efect al plafonării energiei: Furnizorii vor să scape de clienți, propun tarife și de 6,3 lei/kWh

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră