Alimentele care te fac să slăbești. Topesc grăsimea de pe burtă și cresc metabolismul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.06.2024 - 18:44
Alimentele care te fac să slăbești. Topesc grăsimea de pe burtă și cresc metabolismul - Foto: freepik.com (rol ilustrativ0

Curele de slăbire restrictive au ajuns să fie tot mai evitate de cei care vor să își remodeleze corpul. Cinci alimente topesc pur și simplu grăsimile.

SHARE

Oamenii care vor să slăbească întâmpină dificultăți atunci când trebuie să țină diete restrictive. Dar unii specialiști au deszvăluit cinci dintre alimentele care topesc grăsimile și remodelează corpul. 

Unele conțin multe calorii. 

Alimentele care te fac să slăbești. Topesc grăsimea de pe burtă și cresc metabolismul

Ceaiul verde este arma secretă pentru metabolism. Ceaiul verde nu este doar o băutură benefică, ci și un ucigaș eficient de grăsimi. Conține antioxidanți care pot stimula metabolismul și pot crește arderea grăsimilor. În plus, ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la o reducere a poftelor de mâncare.

Una până la trei căni de ceai verde pe zi pot juca un rol de susținere în procesul de pierdere în greutate, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Trucuri pentru slăbire rapidă după masa de Paște. Sfaturi de la Carmen Brumă

Al doilea este avocado. Acesta conține grăsimi sănătoase pentru o senzație de sațietate de lungă durată. Avocado este bogat în acizi grași mononesaturați, care sunt buni pentru organism. În ciuda conținutului lor mai mare de calorii, avocado ajută la crearea unei senzații de sațietate de lungă durată. 

De asemenea, conțin fibre și nutrienți importanți care promovează o dietă echilibrată. Prin urmare, un consum moderat de avocado poate fi un plus util la o dietă echilibrată.

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Al treilea este chili, un condiment iute pentru stimularea metabolismului. Chili și alte condimente iuți conțin capsaicina, o substanță care poate stimula metabolismul. Creșterea temperaturii corpului face ca mai multă energie să fie utilizată, ceea ce poate favoriza arderea grăsimilor.

 În plus, condimentele iuti pot reduce pofta de mâncare și astfel contribuie la asigurarea consumului de mai puține calorii. Unele studii sugerează că, un consum regulat de alimente picante poate avea un efect pozitiv asupra greutății.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre solubile, care se pot umfla în stomac și pot crea o senzație de plenitudine de lungă durată. Conținutul ridicat de fibre susține, de asemenea, digestia și poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Consumul de fulgi de ovăz la micul dejun sau ca o gustare poate reduce pofta de mâncare, care, la rândul său, are un efect pozitiv asupra obiectivelor dvs. de slăbit. 

Ghimbirul nu este cunoscut doar pentru proprietățile sale antiinflamatorii, dar poate și stimula metabolismul. Gingerolii continuti de ghimbir stimuleaza circulatia sangelui si pot sustine arderea grasimilor. Ghimbirul acționează și ca un supresor natural al poftei de mâncare, care poate ajuta la reducerea aportului de calorii.

Citește și: Care sunt cele 4 diete care îți pot prelungi viața și care reduc riscul de apariție a cancerului

Un ceai de ghimbir sau folosirea de ghimbir proaspăt în preparate pot fi o modalitate gustoasă de a beneficia de proprietățile sale de promovare a sănătății, scrie hna.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te