Trucuri pentru slăbire rapidă după masa de Paște. Sfaturi de la Carmen Brumă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.04.2023 - 19:08
Măsurarea abdomenului Foto: Pexels.com (imagine cu rol descriptiv)

Foarte mulți români nu s-au abținut de la nimic la masa de Paște. Au consumat alimente cu un conținut ridicat de grăsimi, foarte multe dulciuri, alcool. Acum se văd kilogramele acumulate în plus și toată lumea caută soluții rapide de a reveni în formă.

SHARE

Masa de Paște i-a făcut pe mulți să acumuleze kilograme bune în plus. Acum încearcă să slăbească mai ales că urmează o minivacanță de 1 mai și sunt persoane care visează să meargă la plajă.

Internetul abundă de metode rapide de slăbit. Însă cele mai bune țin de moderație. Carmen Brumă, jurnalistă și expertă în nutriție și fitness a dat câteva sfaturi despre cum să revenim în formă după masa de sărbători. 

Trucuri pentru slăbire rapidă după masa de Paște

Într-o postare pe Instagram, Carmen Brumă spune că este bine să se înceapă cu un antrenament scurt și intens înainte de masă.

Apoi, în timpul mesei este bine să se consume salate din legume proaspete.

Iar după masă, este bine să se facă minim 2.000 de pași.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

 

Trucuri pentru slăbit. Dacă îți vine să ”ciugulești” spală-te pe dinți 

Specialista a dat de-a lungul timpului pe blogul ei o serie de metode care să-i ajute pe oameni să slăbească.

”Mi se cer foarte des soluții “minune” sau “măcar niște trucuri” prin care să elimini grăsimea peste noapte și doar din zonele în care îți convine.

Recunosc că nu-mi plac soluțiile rapide și nu cred în ele atunci când vine vorba despre slăbit. Pot să vă dau în schimb niște obiceiuri, ponturi , trucuri care te ajută să respecți niște reguli alimentare pe termen lung, scrie Carmen Brumă pe blogul ei .”

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

”Primul dintre ele are legătură cu rutina matinală din care nu trebuie să lipsesca micul dejun consistent care îi da organismului energia de care are nevoie la început de zi. 

La micul dejun îți poți permite și alimente mai concentrate din punct de vedere caloric pentru că metabolismul funcționează la capacitate maximă la începutul zilei.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei iar eliminarea ei are consecințe negative pentru sănătate.

Nu e doar părerea mea, o arată studiile, o susțin specialiștii în nutriție și experiență a milioane de oameni.

Citește și: Care sunt cele 4 diete care îți pot prelungi viața și care reduc riscul de apariție a cancerului

O mare parte dintre cei care se plâng de kilogramele în plus fac aceasta greșeală și intră într-un cerc vicios pe care nu reușesc să-l rupă.

Nu mănâncă dimineața, ajung la amiază sau seara înfometați, „înfulecă” o cantitate de mâncare nepotrivit de mare, apoi au disconfort gastric, nu se odihnesc bine, se trezesc dimineața cu senzația de rău și lipsa poftei de mâncare și o iau de la capăt…

Citește și: O dietă variată poate duce la un stil de viață nesănătos

Din experiență vă spun că tiparul de mai sus e cea mai sigură cale de a te îngrășa și a-ți pune în pericol sănătatea”, a scris Carmen Brumă.

Apoi a explicat cum un gest simplu și la îndemâna tuturor ne ajută să nu mai mâncăm foarte mult.

”Al doilea “truc” este spălatul pe dinți după fiecare masă , în special după cină. Pe lângă faptul că îți asigură o bună igienă a dinților, îți taie pofta de a “ciuguli” diverse alimente între mese.

Citește și: Dieta Thonon: E indicată şi eficientă noua cură de slăbire din Franţa?

Bacteriile dăunătoare nu există doar pe dinți ci și pe limbă, gingii și interiorul obrajilor. În plus gustul mentolat e foarte pregnant și rezistă în timp astfel că nu-ți mai vine să “ronțăi” tot timpul.

Nu uitați , seara după cină, dacă vă vine să mai mâncați ceva, spălați-vă pe dinți timp de 2 minute ( inclusiv pe limbă) și o să vă treacă.

Al treilea truc este pentru” pofta de dulce” iar la mine funcționează! De multe ori atunci când simt că aș manca dulce, îmi fac un ceai cald, neîndulcit, în care pun vanilie și scorțișoară.

Încercați și scrieți-mi daca la voi a avut efect. Tot pentru a anula pofta de dulce te ajută dacă ronțăi un morcov crud”, a explicat Carmen Brumă.

Cum știi că ai depășit limita

Obezitatea de grad 1, adică primul stadiu al obezității este atins când ai trecut bine de greutatea corporală normală și ai sărit inclusiv etapa de supraponderalitate.

Mai exact, indicele de masă corporală (IMC) este între 30 și 34,9 kg/m2. Nu e valabil însă dacă faci sport intens, pentru că mușchii atârnă mai greu decât grăsimea.

Citește și: La ce alimente a renunțat Dragoș Pătraru pentru a slăbi 30 de kg. Unele le consumi de 3 ori pe zi

Cum îți afli IMC-ul? Cu un calcul simplu: împarte greutatea în kilograme la pătratul înălțimii. De exemplu, o femeie cu greutatea de 55 de kilograme și 1,65 metri înălțime va avea un IMC de 55/(1,65 x 1,65) = 55/2,7225 = 20,2.

„O persoană normoponderală prezintă un IMC optim între 18,5 și 24,9 kg/m2, între 25 și 29,9 kg/m2, persoana este supraponderală, se arată pe site-ul smartliving.ro

Peste 30 kg/m2, încep cele trei stadii de obezitate.

La copii și adolescenți, IMC-ul se raportează în funcție de percentila pentru vârstă și sex: între percentila 85-95 este considerată supraponderalitate, iar peste percentila 95, obezitate”, explică dr. Andra Neacșu, medic rezident endocrinologie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te