Vlad Voiculescu și lideri ai USR București nu pleacă în partidul lui Dacian Cioloș

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.05.2022 - 09:16
Vlad Voiculescu nu vrea să-l urmeze pe Dacian Cioloș/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, președintele USR București și o serie de parlamentari, aleși locali și lideri USR din Capitală, susțin că nu-și vor da demisia din partid și nu-l vor urma pe Dacian Cioloș și europarlamentarii care vor face acest gest.

SHARE
„Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României(...) Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR”, precizează un mesaj intern al unor lideri USR București adresat colegilor din partid. 
 
 
„Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare”, mai spune mesajul semnat de Vlad Voiculescu, deputații Diana Buzoianu și Diana Stoica, senatorii Ștefan Pălărie și Simona Spătaru, viceprimarul Horia Tomescu și numeroși consileri locali și lideri USR din București.
 
 
„Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul”, afirmă aceștia.
 
Reacția lui Vlad Voiculescu și a celorlalți politiceni USR vine după ce au apărut informații potrivit cărora Dacian Cioloș, rămas fără funcția de președinte, vrea să plece din partid împreună cu europarlamentarii veniți din PLUS, care pregătesc o demisie colectivă. Cioloș le-ar fi spus că este timpul pentru o construcție nouă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.