Ponta: „După Colectiv nu s-a schimbat nimic”. Așa e: PSD, Bănicioiu, Piedone au rămas la putere

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.10.2020 - 19:17
Ponta uitându-se spre Colectiv

„5 ani ! Vieti pierdute - dincolo de politica si interesele meschine ale politicienilor , ce s-a schimbat?”, a scris Ponta pe FB la un cincinal de la drama de la Colectiv. Apoi, Ponta ne ține un monolog în care ne anunță că se simte trist pentru că nu s-a schimbat nimic.

SHARE

Și așa e. După Colectiv au urmat 3 ani de putere absolută pentru PSD. Partidul care a promis, printre altele, în 2016, opt spitale metropolitane și nu a făcut niciunul. Partidul care i-a oferit lui Ponta toate funcțiile politice. PSD nu a făcut nimic pentru victimele de la Colectiv.

Ministrul sănătății din guvernul Ponta, responsabil pentru că nu a trimis răniții grav de la Colectiv în străinătate, îi este alături în Pro România. Bănicioiu este deputat Pro România și, mai nou, acuzat de mită. Popescu Piedone este primar al sectorului 5 și tocmai a semnat un procol de susținere cu PSD.

Incendiul de la Colectiv s-a petrecut după 3 ani de mandat Ponta, în 2015. În care nici Ponta nu a făcut cele opt spitale metropolitane promise în 2012.

Astăzi, Ponta a postat un clip în care se uită la un imagini de la noaptea de la Colectiv. Ponta este narator:  

„A fost o noapte foarte, foarte lungă, eram peste ocean, la 15.000 km de București, când am primit știrea că s-a întâmplat ceva rău. În avion, trecând oceanul, mi s-a părut că am făcut 5 zile, mi s-a părut că am făcut o săptămână. Nu mai ajungeam odată, era noapte. Primeam din când, sunt mai multe victime, sunt mai multe victime. Am zis să ajung odată la București, că pot într-adevăr să fac ceva…

Am auzit bătălia politică începută înainte să știm câți răniți pot fi salvați. Am crezut că politicienii, în fața morții, vor lăsa ceea ce îi desparte și împreună îi vor respecta pe cei care și-au pierdut viața. Măcar un om trebuia să fie responsabil. Am vrut să fiu eu acel om. Am crezut că prin demisia mea încep lucrurile să se schimbe… De fapt, prin demisia mea s-a oprit schimbarea. S-au schimbat cinci guverne, dar nu s-a schimbat nimic”, spune Ponta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.