VIDEO Lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău la conferința de presă a PSD. Cum se simte acum

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.05.2020 - 17:50
Marcel Ciolacu Foto: Digi 24

Președintelui PSD, Marcel Ciolacu, i s-a făcut rău, duminică, în timpul conferinței de presă a PSD, desfășurate la sediul partidului din Șos. Kiseleff.

SHARE

UPDATE ORA 17.40 La scurt timp de la părăsirea Spitalului Militar, unde a ajuns duminică după ce i s-a făcut rău în timpul unei conferințe de presă, președintele interimar al PSD a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: 

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Mulțumesc familiei mele, prietenilor, colegilor de partid, jurnaliștilor și tuturor celor care ați fost alături de mine și mi-ați dat mesaje de susținere!
Nu în ultimul rând, le mulțumesc cadrelor medicale de la Spitalul Militar pentru investigațiile făcute. Totul este în regulă. Mă întorc la treabă!”

UPDATE ORA 16.45 Spitalul Militar "Carol Davila" transmite într-un comunicat că testul PCR al președintelui social-democraților este în lucru. "În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.  

Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent - în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.   Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ.

Testul PCR este în lucru. Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.   La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stresului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare", se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Militar. 

UPDATE 15.35: Marcel Ciolacu se simte bine și va fi externat în curând, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. 

„I s-a făcut un screening complet. În acest moment, toate rezultatele sunt bune, nu a existat decât o cădere de calciu, posibil, starea de sănătate este una bună şi va fi externat în foarte scurt timp. Din partea Spitalului Militar Central va exista o comunicare scrisă cu ce consult i s-a făcut şi ce analize i s-au luat. În cuvintele noastre, este sănătos, i s-au făcut toatele testele, toate analizele specificate de protocolul în vigoare, iar rezultatul este unul bun. Este ok, este bine, este ca înainte de incident", a declarat Romaşcanu, citat de Hotnews. 

El a adăugat că lui Ciolacu i s-a făcut şi testul pentru noul coronavirus, dar încă nu a venit rezultatul. „Din ce ştiu eu, da, pentru că este obligatoriu la orice internare să se facă acest test”.

15.17. PSD a găsit vinovatul pentru leșinul lui Ciolacu: președintele Iohannis

14.20. Ciolacu este testat pentru coronavirus, după ce a leșinat la conferința de presă

14.00. Marcel Ciolacu a avut o lipotimie, „posibil cauzată de căldura şi lipsa de oxigen din sală şi pe fondul unei activităţi intense din ultima perioadă desfăşurată la Parlament şi la partid”, precizează PSD, într-un comunicat de presă..

„Astăzi, în timpul conferinţei de presă, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a suferit o criză de lipotimie (stare de leşin), posibil cauzată de căldura şi lipsa de oxigen din sală, dar şi pe fondul unei activităţi intense din ultima perioadă desfăşurată atât la Parlament, cât şi la partid. Preşedintele interimar al PSD şi-a revenit la scurt timp şi a părăsit sediul PSD fără a avea nevoie de ajutor. În acest moment se află într-un spital de stat pentru analize. Vom reveni cu detalii", conform PSD. 

---

13.00. Marcel Ciolacu a ajuns la Spitalul Militar Carol Davila, unde i se vor face investigații medicale. Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că liderul partidului nu are un istoric medical. 

Acesta nu a exclus faptul că Marcel Ciolacu va fi testat și pentru coronavirus.

„E un incident, sper să rămână doar un incident. Deocamdată nu avem informații de la medici”, a precizat Lucian Romașcanu.

____________________

Marcel Ciolacu are 52 de ani și i s-a făcut rău în timp ce prezenta programul economic al partidului. În timpul discursului a avut dificultăți de vorbire, a devenit palid, s-a sprijinit în pupitru și și-a pierdut echilibrul. El a fost ajutat de o persoană aflată în proximitate.

La sediul PSD a fost chemată o ambulanță.

Liderul PSD a fost urcat într-o mașină și a părăsit sediul PSD, în condițiile în care ambulanța chemată la 112 nu a sosit.

Ciolacu și-a revenit și a mers singur la mașină. El va merge la medic pentru un control medical, a transmis Biroul de presă al PSD.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.