VIDEO Garry Kasparov pentru Newsweek România: Putin trebuie să plătească, nu să se pozeze cu Biden

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.06.2021 - 22:58

Garry Kasparov, cel mai important opozant al lui Vladimir Putin care mai este în libertate, a declarat într-un interviu pentru Newsweek România că președintele american Joe Biden a greșit că a acceptat o întâlnire cu liderul rus, întrucât asta îi folosește propagandei ruse.

SHARE

Joe Biden a acceptat să se întâlnească cu Vladimir Putin, la Geneva, în prima sa vizită externă de când a devenit președinte al SUA.

Întâlnirea va avea loc pe 16 iunie. 

Citește și

Joe Biden a „debarcat” în Europa cu un avertisment la adresa Rusiei

Regina Elisabeta a II-a îl va primi pe Joe Biden la Windsor cu ceremonia ceaiului şi garda de onoare

Cel mai important opozant al lui Vladimir Putin aflat în libertate, Garry Kasparov, a declarat pentru Newsweek România că întâlnirea este o greșeală a președintelui american, pentru că transmite un mesaj de capitulare în fața celui pe care marele șahist îl consideră un dictator.

„Ați amintit ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Va fi summitul de pe 16 [iunie]. Simpla existență a acestui summit e un semn al capitulării americane, deoarece tot ce are nevoie Putin este tocmai un summit.

Nu-i pasă ce se discută acolo, îi pasă de fotografii. Putin stă cu Biden. Indiferent ce crede Biden despre Putin. L-a numit criminal, perfect. De fapt e bine pentru Putin. Chiar dacă Biden îl crede criminal, chiar dacă spune că Rusia e vinovată, a trebuit să meargă la întâlnirea cu Putin din Geneva. Astfel comunică un dictator imaginea de invincibilitate”, a declarat Garry Kasparov. 

Întrebat de directorul Newsweek România, Sabin Orcan, dacă ar fi fost mai bine ca Joe Biden să refuze întâlnirea sau să o anuleze, Garry Kasparov a răspuns fără reținere că da.

„Absolut. De exemplu, ați întrebat despre Navalnîi. Cum ar trebui să acționeze un președinte? «Vrei întâlnire? Adu-i pe Navalnîi și Protasevici cu tine. Apoi vom avea o întâlnire». Trebuie să plătească. O întâlnire este ceea ce Putin are nevoie, fotografia, el stă cu Biden, e puternic. Și o obține pe gratis”, a menționat marele șahist în interviul pentru Newsweek România.

Interviul integral va fi difuzat vineri, 18 iunie, în ediția print a Newsweek România. Găsești revista la difuzorii de presă sau prin abonament (poate fi cumpărat on line, la newsweek.ro/abonamente).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.