Viceprimarul Tomescu, incapabil să explice numirile controversate în CA-urile spitalelor

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.05.2021 - 11:04
Horia Tomescu și Vlad Voiculescu Foto: Facebook

Viceprimarul USRPLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a fost incapabil să ofere un singur argument clar pentru controversatele numiri în consiliile de administrație (CA) ale spitalelor subordonate administrației Bucureștiului.

SHARE

Tomescu dorea să propună în aceste CA-uri, printre altele, o casieră, un UNPR-ist și un cuțitar.

Întrebat, într-o emisiune a postului de televiziune B1Tv, cum i-a selectat, viceprimarul nu a oferit nici un argument concret, în afara evaluării sale subiective.  

iată cum a evoluat discuția despre propunerea ca Radu Apostol să ajungă în CA-ul unui spital, deși acesta a făcut o facultate privată, la peste 30 de ani, și, când era foarte tână, și-a atacat iubita cu un cuțit, dorind să-i taie gâtul.

Citește și: A fost depăşit pragul de două milioane de persoane vaccinate cu ambele doze în România

Răzvan Zamfir (B1TV): Ce anume, din acest parcurs, v-a făcut să îl considerați omul potrivit pentru consiliile de administrație ale spitalelor? 

Horia Tomescu: Eu l-am intervievat legat de activitatea dansului în administrația spitalelor. 

Răzvan Zamfir: Am înțeles ! Și acolo a făcut minuni, presupun, sau ce a făcut atât de bine că, reamintesc telespectatorilor, dumneavoastră probabil știți, în 2019 s-a angajat la administrația spitalelor, deci, nu putem vorbi chiar despre o cariera, în adevăratul sens al cuvântului, având în vedere că suntem la începutul anului 2021, deci, practic a lucrat în 2020 și un pic din 2019 în cadrul aceste instituții. Ce anume din anul și jumătate petrecut în cadrul acestei instituții vi s-a părut determinant în nominalizarea să că membru în consiliul de administrație, domnule viceprimar?  

Horia Tomescu: În urma interviului, activitatea dansului mi s-a părut relevanta pentru a-l propune într-un consiliu de administrație. 

Răzvan Zamfir: Deci, ce a făcut? 

Horia Tomescu: Și-a făcut treaba exemplar. 

Răzvan Zamfir: Adică? 

Horia Tomescu: Adică, prin activitatea pe care a avut-o că inspector… 

Răzvan Zamfir: Așa, deci, era sef serviciu, așa, și ce a făcut, ce a inspectat atât de bine ?Spuneți-ne ce v-a zis la interviu, uite doomne, am fost acolo, am inspectat, am dres ? Domnu Tomescu, vă rog ! 

Horia Tomescu: Asta este opinia mea! 

Răzvan Zamfir: Deci, în procesul transparent de selecție a membrilor consiliilor de administrație, a fost că v-a lașat o impresie buna dumneavoastră, pe care nu o puteți argumenta acum public“.

Iată cum răspunde Tomescu și când este întrebat în legătură cu celelalte numiri controversate. 

“Răzvan Zamfir: Haideți să discutam și despre alti oameni despre care jurnaliștii de la Newswwek, de aceasta data, i-au evidențiat că fiind girați de dumneavoastră pentru consiliul de administrație. Înțeleg că doamna Daniela Alina Alexandrescu, trei ani casieriță la Kaufland, iarăși, domnul Florin Barbu, fost comisionar vamal, doamna Dimitriu Violeta, fosta șefa la magazinul Romarta, absolventa a Universității Spiru Haret, la 21 de ani după terminarea liceului, iată, perpetua învățarea, doamna Ionela Cruceru, secretara la Galo Nero, un restaurant, domnul Aurelian Cristian Chitu care a lucrat la Carrefour și Pizza Hoț, sau doamna Andreea Popescu, stewardesa, și dânșii, presupun că și-au desfășurat activitatea într-un mod remarcabil pentru spitalele din Capitala. 

Horia Tomescu: Nu aș putea să spun, remarcabil, cred, acceptabil fata de ce discuții am avut cu cei cincizeci. 

Răzvan Zamfir: Vreți să ne spuneți că, fata de ceilalți, aceștia erau cei mai de Doamne ajuta, cei mai promovabili, ceilalți fiind mult sub. Asta ne spuneți?  

Horia Tomescu: Da!“

Citește și: Oamenii lui Horia Tomescu în CA-urile spitalelor din Capitală: o casieră, un UNPR-ist și un cuțitar

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te