Vicepreședintele ALDE Iași, către Ludovic Orban: „Du-te, bă, -n p..da mă-tii!”

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 12.04.2019 - 14:24

În ultimele zile, vicepreședintele filialei Iași a ALDE, medicul Răzvan Constantinescu, l-a jignit de două ori, pe Facebook, pe președintele PNL, Ludovic Orban. L-a și tăguit, ca să fie sigur că vede înjurăturile, dar acesta nu a avut vreo reacție.

SHARE

Într-o postare din 11 aprilie, cu titlul „DEMENȚII VOR SĂ ÎNTREBE LA REFERENDUM DACĂ ROMÂNII SUNT DE ACORD CĂ APA E UDĂ", Constantinescu a pornit de la o declarație a liderului PNL: „Ludovic Orban: «Asaltul infractorilor asupra Justiției... Românii să decidă că orice infractor care săvârșește acte de corupție să fie condamnat.» Du-te, bă, -n pizda mă-tii!"

Cu o zi înainte, ieșeanul scrisese: „Ludovic Orban este, din păcate, un derbedeu penibil."

În ambele cazuri, Orban fusese tag-uit, dar nu a avut nici o reacție.

Nici unul dintre cei care au comentat postările nu a condamnat tonul folosit, ba dimpotrivă: „Cred că jignești demenții. Ăsta nici măcar dement nu poate fi numit, iar ticălos e mult prea puțin..." (Filip Pîrlog), "Pardon de «mă-tii» că restu-i bine spus!!!" (Maria Constantinescu), "și de asta va prețuiesc! I-ați arătat lui Ludovique calea cea dreaptă!" (Sorin Mester).

Despre Iohannis: "psihopat"

În vizorul lui Constantinescu se află, în mod repetat, actualul președinte al României, procurorul general Augustin Lazăr sau alți politicieni de vârf.

„Un derbedeu incompetent anunță că a reușit, după 30 de ani, să rezolve Dosarul Revoluției. Iar psihopatul de la Cotroceni aplaudă." (8 aprilie)

„AM O IDEOLOGIE DE CENTRU

După o prelungă scremere, psihopatul a formulat două întrebări caduce. Dacă ar fi să le luăm în seamă, există argumente pro și argumente contra, de asta eu voi pune ștampila și pe «DA», și pe «NU»." (4 aprilie)

„Pentru hater-ii Vioricăi, recomand comparația între discursul ei decent, potrivit momentului, și voma scrâșnită a psihopatului." (2 aprilie)

„În discursul său, respectivul prim-ministru anunță că va proceda precum SUA în privința mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Sala îl ovaționează. Acasă, un psihopat se zvârcolește." (27 martie)

„APROAPE ERATĂ

Dragi popoare și națiuni, nu este adevărat că l-am făcut cretin pe dulapul rusofil, l-am făcut psihopat, ceea ce e cu totul altceva!" (22 martie)

„Mai are cineva vreo îndoială că Ponta este la fel de mizerabil ca Băsescu și Iohannis?" (21 martie)

„PROSTUL STATULUI

Eu abia acum am aflat că prostovanul a trimis la CCR... Legea Bugetului!

Băi, cum se poate așa ceva? Cum să fie un act legislativ tehnic și de oportunitate neconstituțional? Doamne, apără și păzește!" (6 martie)

În schimb, premierul este văzut cu ochi buni:

„Toţi prostălanii şi agramaţii o numesc pe Viorica Dăncilă «proastă». Mie mi se pare inteligentă. Mă rog, are o inteligenţă comparabilă cu a mea. Şi a mea e sigur peste medie." (29 martie)

Crede că la Colectiv incendiul a fost premeditat

Politicianul din Iași este adeptul teoriei conform căreia incendiul din Clubul "Colectiv", din 2015, a fost pus cu intenție și, în aceste zile, și-a exprimat temerea că, pe fondul intensificării războiului politic, un incident asemănător ar putea avea loc din nou:

„Dacă nu dau nemernicii foc la vreo discotecă în următoarele șase săptămâni, stăm bine." (8 aprilie)

„PRUDENŢĂ DE POST

Poate că n-ar fi tocmai exagerat sfatul ca zilele astea, înainte de Paşte, să mai stăm şi pe-acasă, s-o lăsăm mai moale cu ieşitul prin cluburi, cu metroul... Nu de alta, dar să nu aibă experimentatorii panicaţi material de combustie." (6 aprilie)

„Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar?!"

În noiembrie 2017, o postare a lui Constatinescu a făcut vâlvă: „CĂ TOT SUNT FURIOS... anunţ de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunţă pe Facebook că merge sau că a fost în Piaţa Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, aţi stat ca nişte şobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar?!"

Ulterior, medicul a afirmat că sensul postării a fost înțeles greșit.

Constantinescu este medic primar în Clinica de Gastroenterologie I de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi, respectiv şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa".

Rețeaua de socializare Facebook i-a adus notorietate: unele postări sunt preluate în presă, iar printre cei care îi dau like-uri sau comentează sunt lideri din PSD (Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae) sau ALDE (Varujan Vosganian).

La postările de aici și influența lor a făcut referire recent, într-un comentariu: „Eu nu voi ajunge niciodată «la» putere, eu deja AM putere; dar nu de aia la care te referi tu, cu fonduri și ordine."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -