Un diplomat al României dezbate pe Facebook teoria „pârțului” în cuplu

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 08.02.2020 - 19:01
Eusebiu Florin- Slăvitescu, consulul României la Tunis Foto: Facebook

„După cât timp într-o relație apar pârțurile cu prietena?”. Această dilemă a fost făcută publică pe Facebook de unul dintre cei care reprezintă România în străinătate. Un diplomat pe nume Eusebiu-Florin Slăvitescu. Consulul țării noastre la Tunis.

SHARE

Eusebiu-Florin Slăvitescu (Sebastien Slavitescu, potrivit contului de Facebook) ocupă funcția de consul din septembrie 2019, pentru o perioadă de 13 luni, și este angajat pe bază de contract.

Este unul din diplomații extrem de activi pe Facebook, unde, din păcate, depășește limitele exprimării pentru cineva care ocupă un astfel de post. Cum este și postarea de mai jos.

Postarea a generat o dezbatere pe pagina sa de Facebook, motiv pentru care Slăvitescu a recidivat cu aprecierile deplasate. „Încă ceva, se face pîrțuri la ortodoxi”, a scris consulul încălcând flagrant normele gramaticale (forma corectă: ”ortodocși”)

 

 

Următoarea postare după cea cu pârțurile este una în care Slăvitescu îl laudă pe președintele Klaus Iohannis pentru primirea  Premiului Carol cel Mare pentru anul 2020.

Postările consulului României la Tunis sunt o încălcare evidentă a Codului Etic pentru Corpul diplomatic şi consular al României, adoptat prin Ordinul nr. 890/ 02.04.2014 al ministrului de Externe de la acea vreme, Titus Corlățean.

Acesta prevede următoarele:

„Art. 6- Reprezentare şi demnitate

Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au următoarele obligaţii:

a) să aibă, în toate împrejurările, o conduită profesională şi morală ireproşabilă, atât în timpul, cât şi în afara serviciului;

b) să dea dovadă de o atitudine demnă în activitatea profesională, cât şi în relaţiile personale;

c) să reflecte imaginea României, în raporturile cu partenerii străini, de-o manieră integră, onestă şi demnă;

d) să aibă un comportament bazat pe respect şi amabilitate, atât în relaţia cu publicul şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, cât şi cu colegii, în conformitate cu uzanţele de protocol diplomatic şi ceremonial;

e) să aibă un aspect şi o ţinută vestimentară decente şi reprezentative, potrivit statutului şi etichetei diplomatice.”

Newsweek România l-a contactat pe Eusebiu-Florin Slăvitescu cu rugămintea de a comenta pe marginea postărilor sale de pe Facebook. Acesta ne-a răspuns lapidar: „În legătură cu cererea dvs., a fost discuție pe pagina personală cu prietenii”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.