Câștigătorul contractelor de 50.000.000€ cu Primăria sectorului 5, pus de Piedone consilier personal

DE Stelian Negrea | Actualizat: 10.04.2024 - 13:05
Câștigătorul contractelor de 50.000.000 e cu Primăria sectorului 5 pus de Piedone consilier personal - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ionel Tucmuruz, patronul din umbră a companiei de pază care a câștigat recent contracte de zeci de milioane de Euro cu Primăria Sectorului 5 a fost desemnat consilier personal de Cristian Popescu Piedone imediat după ce acesta a ieșit din închisoare în vara anului trecut.

SHARE

Cristian Popescu Piedone l-a angajat pe 5 lulie 2023, la nici două săptămâni după ce a ieșit din pușcărie pe 21 iunie 2023, pe Ionel Tucmuruz pe poziția de Consilier, Gr. IA, gradația 5 la Cabinetul Primarului Sectorului 5. 

Citește și: Piedone, tun de 1.000.000.000 din bani publici ca să cumpere panseluțe și să amenajeze spațiul verde

Câștigătorul contractelor de 50.000.000 e cu Primăria sectorului 5 pus de Piedone consilier personal

Informația reiese dintr-un document obținut în exclusivitate de Newsweek România. 

O dispoziție privind încetarea, la sfârșitul lui ianuarie 2024, a contractului individual de muncă al lui Tucmuruz Ionel semnat de viceprimarul sectorului 5, Nicolaidis Mircea Horațiu, pe baza dispoziției primarului sectorului 5 nr. 2250/05/07/2023.

Citește și: Schema "mătușa": Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

“Primarul Sectorului 5 al Municipiului București, ales în condițiile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale (…) dispune: Art. 1 – Începând cu data de 31.01.2024, încetează contractul individual de muncă nr. 195/11/07/2023 al domnului Tucmuruz Ionel încadrat pe o perioadă determinată, în funcția contractuală de execuție de Consilier, gr. IA, gradația 5 la Cabinetul Primarului Sectorului 5 (...)“. 

Citește și: Primăria nepoților lui Piedone: unul administrator, altul consilier local și ultimul șef la poliție

Dispozitie Primar Tucmuruz ... by Stelian Negrea

Tucmuruz a fost numit în vara anului trecut în poziția de consilier al lui Piedone din cea de om de afaceri. 

Contracte pe bandă rulantă cu primăria sectorului 5

Conform publicațiilor hotnews.ro și g4media.ro, compania Magic Star Security SRL deținută acum în totalitate de Tucmuruz Constanța Mădălina, a câștigat o serie de contracte de pază și protecție cu Primăria Sectorului 5 în valoare totală de 261 milioane lei.

Tucmuruz Ionel și Tucmuruz Constanța Mădălina figurează pe portalul instanțelor de judecată ca reclamanți într-o serie de dosare, cei doi având interese comune într-o serie de dezvoltări imobiliare. 

Cei doi figurează ca având domiciliul la aceeași adresă din sectorul 4 fiind asociați pînă anul trecut într-o altă companie, Madyson Top Turism SRL. 

O bună parte din contractele Magic Star Security au fost câștigate chiar în perioada în care Piedone a revenit din pușcărie la conducerea Primăriei Sectorului 5.

Cel mai mare, un acord cadru pe patru ani în valoare de 202 milioane lei, a fost câștigat, recent, ca urmare a unei proceduri de atribuire total atipice: publicată doar pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 5 și nu pe portalul seap.ro unde autoritățile locale și centrale sub obligate să-și facă publice toate procedurile pentru achiziția de bunuri și servicii. 

Procedura a fost demarată la sfârșitul anului trecut având termen limită de depunere 18 decembrie 2023. La acea dată Tucmuruz era încă consilier personal al lui Piedone. 

Tucmuruz e în silenzio stampa

Tucmuruz Ionel nu a răspuns unui set de 10 întrebări din partea Newsweek România. L-am întrebat, printre altele, care e relația lui cu Piedone, de ce a acceptat să îi fie consilier acestuia și de ce a fost retras, dacă știa că firma unde a fost asociat și unde-i asociată acum cea cu care împărtășește aceeași adresă de domiciliu, dacă știa că această companie a participat la atribuirea de contracte la Primăria Sectorului 5 chiar în timpul când domnia sa era consilier la cabinetul lui Cristian Popescu Piedone etc

S-a depus deja sesizare la DNA

Surse din cadrul Primăriei Sectorului 5 susțin că a fost deja depusă o sesizare la DNA pe marginea contractelor câștigate de Tucmuruz de la primăria lui Piedone. 

“În Primăria lui Piedone era o chestie de notorietate că Tucmuruz era și consilierul acestuia dar și proprietarul prin interpuși al firmei Magic care a câștigat contracte de pază cu primăria sectorului 5. Știu persoane din această primărie care au fost abordate personal chiar de către Tucmuruz să fie plătite facturile către firma Magic Star”, ne-au declarant sursele citate. 

Acuzat de DNA de luare de mită

Tucmuruz fusese în perioada 2008-2009 adjunct al secției 14 de Poliție din Capitală. A fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență.

“În perioada 15 - 24.03.2010, inculpatul Tucmuruz Ionel, în calitate de adjunct al șefului Secției 14 Poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, prin intermediul celorlalți doi inculpați, a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 20.000 euro, din care a primit efectiv suma de 15.000 euro.

În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a promis că-i va determina pe subordonații săi să efectueze cercetările penale în așa fel încât să se dispună o soluție de neurmărire penală într-o cauză în care persoana respectivă era cercetată sub aspectul comiterii unor infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri. Ofițerul de poliție urma să-și exercite influența și asupra procurorului de caz, în vederea confirmării soluției de neurmărire penală”, se arată în actul de trimitere în judecată din 2015 întocmit de procurorii DNA. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te