Tăriceanu, nemulțumit că UE a refuzat să fie condusă de un comunist român pur sânge

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.07.2019 - 18:59

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că începe să apară o nouă cortină între ţările din Vestul şi Estul Europei, în contextul propunerii lui Ioan Mircea Paşcu comisar european interimar. Liderul ALDE îl îndeamnă pe Klaus Iohannis „să pună piciorul în prag” şi să susţină România.

SHARE

Newsweek România a dezvăluit, în exclusivitate, că, în anii ’80, cei mai negri ai comunismului, în care România se cufunda în sărăcie, beznă și foamete, Partidul Comunist Român îl trimitea pe Ioan Mircea Pașcu în Anglia pentru a scrie o carte despre „pace“ și „cursa înarmărilor“, obsesile de la acea vreme, ale lui Ceaușescu.

La acea dată, Mircea Pașcu era cercetător și doctor la „Academia Ștefan Gheorghiu“, singura școală politică autorizată să funcționeze de către PCR. Aici, deveneai nu doar un activist al Partidului Comunist Român, ci, prin îndoctrinare, un propagandist.

Academia Ștefan Gheorghiu era pepiniera de cadre a Partidului Comunist Român. Iată, că după trei decenii, Viorica Dăncilă îl descoperă pe Ioan Mircea Pașcu în pepiniera de cadre a democrației și îl propune comisar european din partea României. 

Uniunea Sovietică să ne ierte

Cea mai mare parte a cărții urmărește istoria relației dintre arme și politică, dar și cea dintre „politică și război ca urmare a apariției și dezvoltării armelor nucleare“, spune Pașcu în introducere.

Cartea are un limbaj liniar, cu citate însăilate la fiecare pagină. Pentru a se pune la adăpost, cele mai importante concluzii sunt trase de Nicolae Ceaușescu sau de Partidul Comunist.

Citește și Mircea Pașcu, fost europarlamentar: „Partidul Comunist are resurse inepuizabile“

„Noi considerăm – arăta tovarășul Nicolae Ceaușescu – că problema fundamentală a păcii contemporane o constituie oprirea cursei înarmărilor și trecerea la dezarmare, în primul rând la dezarmarea nucleară... și asigurarea dreptului suprem al popoarelor, al oamenilor la existență, la libertate și independență, la viață, la pace“, scrie Pașcu.

Citește și Mircea Pașcu, autorul unei cărți de laude la adresa comunismului

„Ioan Mircea Paşcu, politician cu experienţă şi fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Creţu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deşi ar fi dorit, aşa că l-a acceptat pe Puiu Paşcu. Dar nu pe postul important deţinut de Corina Creţu, ci pur şi simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei. Consecvenţă, nu glumă, aş zice...”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu, propunerea guvernului de la București pentru funcția de comisar european în locul Corinei Crețu, nu va primi și un portofoliu, a anunțat vineri un purtător de cuvând al Executivului european.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te