Sindicatele din CNSLR Frăția se aliază oficial cu PSD, după ce PNL a preluat guvernarea

DE Mircea Marian | Actualizat: 06.11.2019 - 13:57

Liderii PSD şi CNSLR Frăţia au semnat miercuri un acord de colaborare, atât la nivel central cât şi local, ambele părţi subliniind colaborarea foarte bună pe care o au de 30 de ani.

SHARE

Liderul sindical Leonard Bărăscu, cel care a semnat acordul din partea CNSLR Frăția, a susținut că această confederație intră într-o perioadă de „permanentă opoziție”. „Intrăm într-o perioadă în care noi suntem în opoziţie permanentă faţă de ceea ce se întâmplă în câmpul de lucru politic. (...) Au trecut aproape 30 de ani, dar relaţiile nu s-au diluat deloc. (...) Lucrurile comune trebuie susţinute şi duse mai departe. (...) Vom respecta ceea ce este scris în acord, pentru că sprijinul trebuie să fie reciproc, un sprijin pe care îl vom da din toate punctele de vedere şi va fi transmis şi în teritoriu. Să nu pierdem ceea ce am reuşit să obţinem, iar social-democraţia să fie o bază a ceea ce şi-a propus CNSLR Frăţia acum 30 de ani, când a fost înfiinţată", a afirmat Bărăscu. 

"Considerăm această colaborare foarte utilă, având în vedere că partidele de stânga au colaborat foarte bine cu sindicatele pe probleme importante pentru cetăţeni - salarizare, pensii, apărarea cetăţenilor în faţa unor decizii injuste care pot fi luate la nivel central. Acest pas este unul important pentru noi şi ne dorim ca pe viitor această colaborare să fie una pragmatică, aplicată, care să arate grija comună pentru cetăţenii acestei ţări", a declarat, cu acest prilej, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Leonard Bărăscu, cel care a semnat acordul din partea CNSLR Frăția, este unul din cei mai bogați lideri sindicali, potrivit ultimelor declarații de avere. 

Un clasament realizat în 2016 de Digi 24 îl avea în frunte pe Leonard Bărăscu, lider al Federaţiei Sanitas.

Bărăscu, de profesie asistent medical, primea de la federaţia pe care o conducea aproape 7.500 de euro. El a avut în 2015, potrivit propriei declarații de avere depuse la Agenția Națională de Integritate, venituri în sumă de 404.591 lei.

Adică, aproape 91.000 de euro pe an sau circa 7.500 de euro pe lună.

Ca președinte al Federației Sanitas din România, Bărăscu a luat 134.637 lei, la care a adăugat, tot de la federație, 81.761 lei, pentru activități „în afara funcției de bază”. Alți 98.252 lei au intrat în contul lui Leonard Bărăscu de la CNSLR Frăția, confederație pe care o conduce, de asemenea, din 2012.

În fine, liderul sindical a mai încasat 89.941 lei ca vicepreședinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (organizație profesională similară Colegiului Medicilor din România), mai scrie pe site-ul digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te