Simion cere bani publici să meargă la un eveniment în SUA. 10.000$ să stea la masă cu Mike Pompeo

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.09.2022 - 10:19
George Simion - FOTO: FB

Șeful AUR George Simion pretinde că a fost invitat la un eveniment în SUA și cere bani publici pentru deplasare.

SHARE

UPDATE. Potrivit site-ului Israel Heritage Foundation, pe 18 septembrie a.c., va avea loc o recepție și o cină dedicată celebrării Noului An Evreiesc 5783, la care invitat special este fostul Secretar de Stat republican, Mike Pompeo. 

Contribuțiile financiare recomandate pentru participarea la acest eveniment sunt:

- 10.000 de dolari pentru cei care doresc să stea la masă cu Mike Pompeo.

- 5.000 de dolari pentru cei care vor statutr de VIP la recepția la care participă fostul Secretar de Stat american.

- 2.500 de dolari/cuplu pentru cei care doresc să participe împreună cu soțul/soția.

- 1.800 de dolari pentru cei care participă individual.

Rezervările se pot face la adresa de e-mail [email protected], unde pot fi trimise și confirmările de efectuare a plății. 

Newsweek România a solicitat Israel Heritage Foundation și Inter- parliamentary Coalition for Global Ethics să confirme participarea lui George Simion la eveniment și condițiile în care va avea loc aceasta. Vom publică răspunsurile de îndată ce ne vor parveni.

----------------------------

„Doresc să vă supun atenției faptul că George Nicolae Simion, vicelider al grupului parlamentar AUR, a fost invitat de către Inter parliamentary Coalition for Global Ethics să partticipe la reuniunea organizată în data de 18 septembrie 2022 la New York, SUA, de către Israerl heritage Foundation. (...) Vă rugăm să dispuneți măsurile necesare pentru efectuarea deplasării, cu suportarea din bugetul Camerei Deputaților”, potrivit solicitării semnată de liderul grupului parlamentar, Antonio Andrușceac (greșelile aparțind autorului), scrie Mediafax.

Instituția care l-a invitat pe Simion se găsește la pagina de Internet de AICI.

Nicio informație din 2020

Din informațiile existente pe această pagină rezultă că Inter Parliamentary Coalition for Global Ethics nu a avut nicio activitate din 2020.

Prima informație de pe pagina oficială se referă la UN Summit of Parliamentarians, September 4, 2018. De pe pagina oficială nu pare că organizația a mai organizat vreun eveniment din anul 2020. Nici nu anunță vreun eveniment în perioada următoare, ceea ce ridică suspiciuni legate de deplasarea lui Simion.

„Coaliția a fost înființată în scopul realizării păcii și reconcilierii globale în toate zonele de conflict, în toate societățile și națiunile, prin promovarea implementării rezoluțiilor ONU privind cultură și pace.

Coaliția va servi drept piatră de hotar și model pentru atingerea păcii în zonele de conflict și în toate societățile și națiunile. Oferind acestor sectoare o voce în cadrul procesului de pace, putem spera să găsim o soluție la conflictele continue din lume, care au ocolit toate eforturile până acum”, se arată în prezentare.

Este cel puțin ciudat ca pe pagina oficială a organizației care l-a invitat pe George Simion să nu existe nicio știre despre un eveniment care va începe peste doar câteva zile. De altfel, ultimul eveniment organizat de Inter Parliamentary Coalition for Global Ethics este din anul 2020.

Pagina de evenimente AICI

Tot de pe pagina oficială aflăm că două din evenimentele organizate au fost prezidate de fostul președinte al României Emil Constantinescu.

Detalii AICI și AICI

Inter-Parliamentary Coalition for Global Ethics a susținut frenetic Inițiativa Levantul a fostului președinte Emil Constantinescu. Detalii AICI

Newsweek a scris că Institutul Levantului, condus de fostul președinte Emil Constantinescu, primește anual o subvenție de peste un milion de euro – mai mult decât instituții de cultură care chiar există și chiar fac lucruri pentru oamenii României, spunea USR.

Detalii AICI

Concluzie: Evenimentul la care Simion susține că partipă nu a fost anunțat de cei care l-au invitat, deși mai sunt 7 zile până la debutul său. Inter Parliamentary Coalition for Global Ethics nu pare să fi înregistrat nicio activitate în ultimii doi ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te