Şase lideri de filiale PNL şi-au anunţat demisia, după scorul slab la alegerile locale

DE Valentin Mirică | Actualizat: 30.09.2020 - 13:14
Nicolae Robu, unul dintre liderii PNL care demisionează din funcție Foto: Facebook

Un număr de șase lideri ai organizaţiillor PNL din ţară şi-au anunţat demisia în şedinţa de miercuri a Biroului Politic Naţional al partidului, în urma scorului slab pe care l-au avut la alegerile locale

SHARE

UPDATE 13.10: Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat, miercuri, că mai mulţi lideri ai organizaţiilor partidului şi-au dat demisia de onoare din funcţie, ca urmare a scorului obţinut la alegerile locale.

"Am discutat, în cadrul analizei, şi de filialele care nu au obţinut performanţă. În urma acestei analize, mai mulţi colegi, preşedinţi de filiale, şi-au dat demisia de onoare. Este vorba de filialele care au obţinut un scor de sub 27% - filiala Ialomiţa, filiala Brăila, filiala Hunedoara, filiala Buzău. De asemenea, şi-au mai depus demisiile din funcţia de preşedinte, domnul fost primar al Timişoarei, Nicolae Robu, de asemenea, preşedintele PNL Satu Mare", a precizat Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a adăugat că, în aceste cazuri, vicepreşedinţii regionali, împreună cu Secretariatul general al partidului, au fost mandataţi să consulte organizaţiile pentru a se putea desemna, în cel mai scurt timp, conduceri interimare, care să crească performanţa la alegerile parlamentare. 

Stirea inițială: Preşedintele PNL Ludovic Orban le-a spus liberalilor că este nemulţumit pentru că nu a fost atins scorul din sondaje, iar în unele localităţi organizarea în ziua alegerilor nu a fost bună, au adăugat sursele citate. El a solicitat demisia liderilor de filiale care au avut rezultate mici la alegeri, au mai spus sursele menţionate de news.ro.

Conform surselor amintite, şi-au anunţat miercuri că demisionează din funcţie Tinel Gheorghe (PNL Ialomiţa), Alexandru Dănăilă (PNL Brăila), Adrian Albu (PNL Satu Mare), Lucian Heiuş (PNL Hunedoara), Ionel Palăr (PNL Bacău) şi Cristinel Romanescu (PNL Buzău). Nicolae Robu (PNL Timişoara),  care a pierdut alegerile la Timişoara, a anunţat zilele trecute că pleacă din funcţie.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost prezent, miercuri, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL şi, întrebat dacă va deveni membru al acestui partid, a afirmat „ce se va întâmpla în viitor, o să vedem”. Dan a precizat că a fost invitat să participe la această întâlnire şi a venit să-şi reafirme parteneriatul cu liberalii, care l-au susţinut în alegerile locale, alături de Alianţa USR-PLUS.

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a anunţat că Biroul Politic Naţional urmează să adopte, într-o şedinţă miercuri, o decizie prin care să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te