Revoltă la Brăila. Primarul PSD: Terminați cu legile justiției!

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.03.2019 - 23:01
Primarul Marian Dragomir i-a supărat pe liderii PSD de la București. Foto: debraila.ro

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, le-a cerut colegilor săi din PSD să renunţe la tema privind modificările legilor justiţie, deoarece este de părere că abordarea face rău formaţiunii politice.

SHARE

Discursul primarului oraşului Brăila a fost rostit în faţa participanţilor la Conferinţa Judeţeană şi a liderilor veniţi de la Bucureşti, între care Codrin Ştefănescu, Rovana Plumb, Sorina Pintea şi Mihai Fifor, transmite corespondentul Mediafax. Primarul Marian Dragomir a fost aplaudat de o parte a membrilor PSD prezenţi în sală.

„Trebuie să discutăm despre realizările din judeţe, ca să ia exemplu cei de la centru. Noi vorbim despre un singur lucru. Terminaţi odată cu Legile justiţiei! Vorbim despre ceva ce nu ne caracterizează, schimbaţi discursul, stimaţi colegi de la Bucureşti. Ori le schimbaţi, ori nu le schimbaţi, dar abandonaţi subiectul. Ne face rău tuturor”, a spus primarul Marian Dragomir în timpul discursului său.  

Replica Rovanei Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, duminică, la Brăila, referitor la solicitarea primarului oraşului, de a se renunţa la discursul privind legile justiţiei, că fiecare părere contează, PSD fiind „un partid viu”, în care se dezbat multe lucruri.

Rovana Plumb a spus, întrebată dacă se va renunţa la discursul privind modificarea legilor justiţiei, aşa cum a cerut primarul Brăilei, Marian Dragomir, că este important să se urmărească măsurile din programul de guvernare. „Partidul Social Democrat este un partid viu, în care se dezbat multe lucruri, în care fiecare are dreptul la opinie.

Ceea ce este important este că urmărim pas cu pas toate măsurile pe care noi le-am propus românilor prin programul de guvernare. Una dintre aceste măsuri se referă la domeniul justiţiei. Avem nevoie de un stat de drept în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale fiecărui român să fie respectate şi să nu existe abuzuri.

Fiecare părere contează, la fel de importante sunt şi măsurile din programul de guvernare”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

La rândul său, senatorul Ion Rotaru, care a fost ales, duminică, preşedinte al filialei judeţene Brăila, a declarat că problema „trebuie tranşată”.

Citește și VIDEO Liderii PSD au intrat la Brăila pe ușa din spate, de teama protestatarilor

„Cred că această problemă care s-a transformat într-o adevărată marotă trebuie tranşată şi rezolvată, aşa cum spunea şi domnul primar Dragomir, dar lucrurile s-au rostogolit atât de mult din perspectivă mediatică încât oamenii sunt într-o zonă de aşteptare pe care nu o mai înţeleg ca şi rezultat. Cred că lucrurile trebuie să fie clarificate şi pe legile justiţiei”, a declarat Rotaru.

Potrivit acestuia, organizaţia judeţeană va susţine, totuşi, punctul de vedere pe care îl va avea Guvernul pe această temă. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -