Rafila, angajat sub 13 miniștri ai Sănătății: 3 plagiatori, 2 acuzați de șpagă, 2 incompatibili

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.12.2020 - 14:11
Rafila/ Revista Galenus

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, a fost consilier și director sub mai mulți miniștri ai sănătății, unii foarte controversați.

SHARE

Deși are șanse infime să strângă o majoritate, PSD și-a anunțat propunerea pentru funcția de premier. Este vorba de medicul și viitorul parlamentar PSD Alexandru Rafila.

Rafila a făcut parte din mai multe guverne. A fost, în repetate rânduri, subalternul mai mulți miniștri ai Sănătății

Potrivit cv-ului, Rafila a fost secretar de stat pentru „Asistență medicală și politica medicamentului” între mai 2012 și februarie 2013 când ministru al Sănătății a fost ocupat pe rând de:

Vasile Cepoi -  declarat incompatibil de ANI. Detalii AICI

Raed Arafat

Victor Ponta: declarat plagiator și de instanță. Detalii AICI.

Patru ani, consilier personal

Între 2015 și 2019 a fost consilier personal / onorific pentru sănătate publică al Ministrului Sănătății. În această perioadă, ministerul a fost condus:

Nicolae Bănicioiu – a fost acuzat de luare de 800000 de euro în timp ce era ministru. Detalii AICI.

Achimaș Cadariu – a fost nevoit să demisioneze după scandalul privind dezinfectanții diluați din spitale. 

Vlad Voiculescu - ministru în guvernul Cioloș.

Florian Bodog - Senatorul Florian Bodog, care are un verdict oficial de plagiat, predă la Universitatea din Oradea, finanțată și din fonduri publice. Nu doar că Bodog e încă la catedră, dar salariul lui a crescut constant.

Detalii AICI.

Sorina Pintea. Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Subordonat unui dealer Ferrari

În perioada decembrie 2008 - octombrie 2009 a ocupat funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, potrivit medicalmanager.ro. În acea perioadă ministru al Sănătății a fost: Ioan Bazac,  dealerul auto Forza Rossa, reprezentatul general Ferrari în România

Director în guvernul lui Adrian Năstase

Rafila a fost director general pentru Sănătate Publică și Inspecția Sanitară de Stat  (2001 - 2004) și Director al Institutului de Sănătate Publică București (2004 - 2005). Ambele se află în subordinea Ministerului Sănătății. În perioadele mai sus menționate, Ministerul Sănătății a fost condus de:

Daniela Bartoș (2001 - 2003)

Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii şi fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 21 ianuarie 2015 – 7 septembrie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, iar în perioada 22 noiembrie 2016 – 7 septembrie 2017, a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, potrivit unui comunicat ANI.

Detalii AICI

Mircea Beuran (2003) – primul plagitor dovedit la nivel înalt. Detalii AICI

Ovidiu Brânzan (2004)

Mircea Cinteză (2005)

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te