PSD-istul Nicolicea a sprijinit guvernarea Boc - Băsescu timp de 15 luni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.03.2019 - 12:02
Eugen Nicolicea e supus acum lui Dragnea. Foto Inquam Photos

Traseismul politic și schimbarea alianțelor de guvernare îi aduce în aceeași barcă pe oameni care, nu demult, se înjurau cu toată gura. Și invers: cei care, în trecut, stăteau la acceași masă, acum se urăsc.

SHARE

Azi, cazul lui Eugen Nicolicea, PSD-ist feroce și omul care a măcelărit Legile justiției. Înainte, îi măcelărea pe cei PSD și vota alături de cuplulul Boc – Băsescu.

Nicolicea crede că guvernul Boc a fost unul bun

Eugen Nicolicea a avut momente de confuzie politică. În 1992 devine deputat PDSR (fostul PSD a lui Iliescu). Bifează patru mandate de deputat, dar devine, brusc, în 2009, independent. Apoi, în septembrie 2011 este racolat de Gabriel Oprea în UNPR unde rămâne până în 2016. Când Oprea cade în dizgrație, Nicolicea fuge, din nou, la PSD, doar nu era să rămână fără mandat.

În perioada în care a fost membru al Grupului parlamentar al deputaților Independenți, 2009 - 2011, Nicolicea a susținut guvernul Boc. Astfel, în decembrie 2010, este prezentată şi dezbătută moţiunea de cenzură intitulată «Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima "ţeapă" trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc».

Nicolicea ia cuvântul și declară: „Grupul parlamentar al deputaţilor independenţi nu susţine această moţiune”. Potrivit cdep.ro, Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale Alianţei Politice PSD + PC şi ale grupurilor parlamentare ale PNL din Camera Deputaţilor şi Senat. Moțiunea a fost, în final, respinsă.

În 2011, vajnicul PSD-ist de azi Eugen Nicolicea a votat împotriva moțiunii de cenzură inițiată de PSD. Astfel, guvernul Boc- Băsescu a mai putut sta la putere încă un an și jumătate.

Băsescu: Nicolicea lingea clanțe la Cotroceni

O explicație a faptului că Nicolicea a votat, în 2011, cu Băsescu a oferit-o chiat fostul șef de stat. Cei doi au avut un dialog în 2017 la un post tv:

Traian Băsescu: Măi Nicolicea, mai oprește-te, nu își e rușine?

Eugen Nicolicea: Ăsta-i limbaj?

Traian Băsescu: Nu îți aduci aminte când lingeai clanțe pe la Cotroceni?

Eugen Nicolicea: L-ați auzit ce a zis? Numai prostii ai spus cap coadă și te-ai incriminat. Ai spus că atunci când dai în propriul Guvern e o prostie. Asumă-ți răspunderea

Traian Băsescu: Băi Nicolicea știi care-i deosebirea? Taci din gură și ascultă-mă

Eugen Nicolicea: Da Băsescu, ce e?

Traian Băsescu:  Eu recunosc că am făcut numiri greșite, Dragnea nu

Eugen Nicolicea: Și care-i responsabilitatea ta?

Traian Băsescu:  Mi-am asumat-o. E mai bine decât Dragnea

Eugen Nicolicea: Nu v-ați asumat o, ați recunoscut-o, învață limba română. V-ați obișnuit să vorbiți o jumătate de emisiune…    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te