Ponta: Dragnea ia banii de la servicii și îi dă cu dedicație unei firme cu legături israeliene

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.02.2019 - 20:44
Victor Ponta îl ține în corzi pe Dragnea. Foto Inquam Photos/Alexandru Bușcă

Victor Ponta susține că singurul amendament la legea bugetului acceptat de către parlamentari a fost cel depus de Liviu Dragnea, prin care taie din fondurile alocate serviciilor secrete.

SHARE

„Liviu Dragnea a făcut un amendament care a fost acceptat de comisiile parlamentare (singurul dintre mii de amendamente depuse de toți parlamentarii).

Dar să vedem ce propune Dragnea :
1. Să ia banii de la «Servicii» și de la SPP, în condițiile în care în 2019 avem în România două evenimente majore cu risc maxim de securitate: vizita în România a Sanctității Sale Papă și Summitul de la Sibiu, la care sunt prezenți 27 de șefi de stat și guvern din Uniunea Europeană. Din prostie sau rea credință, Dragnea sabotează aceste două evenimente (probabil pentru că nu este el gazdă sau invitat la acestea).
2. Dragnea propune ca acești bani să se dea la Ministerul Sănătății (de unde a luat peste 1 miliard prin OUG 114/2018) pentru Vitamina D (o glumă proastă despre care medicii nici nu își pierd timpul să comenteze o «frecție la picior de lemn» și pentru un program de teste prenatale numit direct «Panorama”
3. Problemă este că acest program «Panorama» aparține unei firme americano-israeliene pe numele sau NATERA”, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier susține că aceleași teste sunt oferite și de alte firme, dar prin programe cu alte denumiri: „Harmony” (firmă Roche) sau „Neobona” ( firma Synlab)! Prin desemnarea în clar a programului, Liviu Dragnea a stabilit deja cine ar urma să primească banii de la statul român.

„Deci, Dragnea a pus în amendament și firmă la care trebuie să se ducă banii! Acum puneți în balanța ce este mai important pentru România:
A. să aibă asigurată securitatea în timpul vizitei Papei în România și a Summitului European de la Sibiu și să aibă bani de combatere a interferențelor Rusiei în Alegerile din România, Moldova sau Ucraina (cum a propus Guvernul);
B. Să dea Dragnea și Vâlcov banii la o firmă privată pentru niște teste care oricum sunt inutile, dacă nu sunt urmate de analize și proceduri care nu au finanțare!”, a notat liderul Pro România.

PSD a anunțat că, potrivit amendamentului propus de Liviu Dragnea, urmează să ia de la SRI 295 de milioane pe care să-i redirecționeze către Ministerul Sănătății pentru programele Vitamina D, Panorama și teste de markeri tumorali. 150 de milioane tot de la SRI, la care se adaugă 30 de milioane de la SIE și 50 de milioane de la SPP ar urma să intre în fondul asigurărilor sociale de sănătate. Aceste din urmă 230 de milioane ar trebui să meargă pentru programul Diabet juvenil. 

Primul amendament: „Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama și Teste markeri tumorali”
  • Motivația amendamentului: Suma propusă asigură implementarea de către Ministerul Sănătății a 3 programe pentru populație, respectiv: Programul Vitamina D – proiect nou care va începe a se derula în anul 2019 și cuprinde analize pentru depistarea carenței de Vitamina D pentru un număr estimat de 3,56 milioane de asigurați; Programul Panorama– presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de paciente anual cu un cost/investigație de 2.500 lei; Programul Testare markeri tumorali presupune un cost/test de 150 euro/pacient cu factor de risc; se estimează 930.000 beneficiari ai acestui program.
  • Sursa de finanțare: Se diminuează bugetul Serviciului Român de Informații cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament de la capitolul ”Ordine publică și siguranță națională”, titlul ”Cheltuieli de personal”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te