Orban, atac la Emil Boc: „A luat PDL la 40% și l-a dus la 17% în trei ani. Acum dă lecții”

DE Elena Andrei | Actualizat: 23.08.2021 - 22:12
Orban, atac la Emil Boc/Foto: monitorul de cluj

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat luni un atac la adresa primarului Clujului, Emil Boc, spunând că acesta „nu este în măsură să dea lecţii politice despre managementul partidului" sau să facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL.

SHARE

Orban apreciază că Emil Boc n-ar trebui să dea lecții în condițiile în care a preluat conducerea unui partid care avea 40 % în preferinţele electoratului, iar în trei ani l-a dus la 17%.

Emil Boc este unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu la șefia PNL, el acuzând „lipsa de performanță” a lui Orban.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale - era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 - şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 17% ca reprezentare parlamentară.

În ceea ce mă privește pe mine, sigur împreună cu echipa de conducere, în parteneriat cu președintele Iohannis - practic parteneriatul între președintele Iohannis și Ludovic Orban a fost singurul parteneriat care a dat rezultate pozitive, atât pentru președinte, cât și pentru PNL, cât și pentru România - caut să învăț de la cei care au performanță”, a spus Ludovic Orban, la B1TV, potrivit HotNews.

Citește și

VIDEO Primarul Chirica, dedicații pe manelele lui Adi Minune: „Care dânsul face totul pentru voi”

Tensiuni în PNL: susținătorii lui Cîțu dezaprobă „lipsa de fair-play politic” a lui Orban

 

Ludovic Orban l-a acuzat din nou pe premierul Florin Cîțu că nu l-a respectat, în calitate de președinte al PNL, atunci când a luat decizia fără consultare de a-l remania pe Alexandru Nazare de la Finanțe.

Orban a susținut că lipsa de respect față de președintele PNL a dus la lipsa de respect a partidului, în ansamblu său.

„Președintele PNL trebuie respectat indiferent de cum se numește și cu atât mai mult trebuie respectat un coleg care este președintele PNL, care a adus partidul dintr-o situație de dezagregare și neîncredere într-o situație de partid victorios, de cel mai puternic partid din România, principalul partid de guvernământ.

Respectul față de președintele PNL este fundamental, dacă premierul sau altcineva nu respectă președintele PNL, nu poți să ceri cetățenilor români să respecte președintele PNL și partidul PNL în ansamblu”, a adăugat Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.